29 entry daha
  • 30 aralık'ta gelen telefonu 31 aralık'ta pasaporta işletmek için yatırdığım 139 tl'lık harcı geri çekip 149 tl olarak yatırmak için dilekçe vermem gereken uygulama.

    internet vergi dairesinden ödediğim harç e-devletten imei kaydı yapmak için sistemde 3-4 gün içerisinde görünüyormuş. bu esnada harçlara zam geliyor ve 2016'da aldığım telefonu 2017 vergisiyle ödemek zorunda kalıyorum. tamam ödeyelim ama öyle aradaki farkı ödeyelim gibi bir durum yok. dilekçe ile başvurup eski tutarın iadesini isteyerek yeni tutarı yatırmak gerekiyormuş. alo maliye'deki abla öyle dedi. "bunun mantıksızlığını, internet şubesinin ve e-devletin kolaylığının nerede kaldığını, sizin sistemsel gecikmenizin cezasını neden ben çekiyorum" diye sorduğumda ise "yapacak bir şey yok" dedi. peki o zaman geribildirim alın bu konuyla ilgili dedim. "mail atın internetten" dedi. daha önce attıklarımı "kopyala yapıştır ile robotik bir üslupta, konuyla alakasız yanıtladıklarını" söylediğimde ise "ordan yazın ordan" dedi. "yeni türkiye bu mu şimdi hani iletişim?" dediğimde ise suratıma kapattı.

    arkadaşların imei kopyalama önerilerini "kanunsuz bir iş" yapmamak için "saçmalamayın oğlum altı üstü 150 tl için yapılır mı? neyse prosedürü yasal yapalım dedim" ama sanırım insanlar kanunsuzluğa sevkediliyor. en son kyk yapılandırması için başvurduğumuzda da telefondaki abla kahkaha atarak "100-150 tl zararınız oluyor, siz bu zamana kadar zamanında ödemişsiniz, bu yasa ödemeyenlere kolaylık sağlıyor" gibisinden bir şeyler söylemişti. 1 aylık uğraşma neticesinde sırf internetten ödeyebilmek için yapılandırmayı yaptım ama hiçbir karım olmadı.

    bir tarafta yasalara uyarak vergisini ödeyen vatandaş diğer tarafta bu vergileri kullanıp kesesini dolduran, milletin bir yerlerine koyanlar. hakikaten yeni türkiye bu mu şimdi?
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap