10 entry daha
  • zamanında harçlığımla beyazıt meydanında zenith et modelini aldığım, daha sonra hayyam pasajından canon ae1'e dönüştürdüğüm analog fotoğraf çekimi. sadece deklanjöre basınca çıkan ses bile insanı hayran bırakır. bu makineler bir isviçre saati kadar mükemmel mekaniğe sahiptir ve enstantane, diyafram açıklığı, asa-iso, filtreyi hakikaten öğrenilebilecek makinelerdir. 2000'li yıllarda çıkan analog slr'ler ile bu makineler karıştırmamalıdır. zira aslında son çıkan analoglar yapı olarak, film kullanımı dışında dijitale geçiş özellikleri içerir. mekanik aksamların yerini prosesörler almıştır.

    basitçe özellikle elektro gitarda ses efektlerini veren (taklit eden) prosesörler ile gerçekten elektronik devreli pedaller ile alınan ses farkı gibi benzetme yapılabilir.

    maalesef günümüzde kullanılması hem pahalı hem de pratik değildir. ancak leica m6 gibi bir makineniz varsa ölümüne, ne olursa olsun, çekmeye devam edin dijitale hiç bulaşmayın derim. zira kristal netliğinde portreleri karşınızda görünce fotoğraf budur dersiniz.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap