546 entry daha
  • hayır sorsan şizofren adama mutlu ol dediğimizi sanıyor dingil. kafası ile ilgili ciddi sıkıntısı olanlar tabii ki gitsin bu işin ilmini almış olanlara.

    ancak konu "düne kadar sağlıklıydım, şu an depresyondayım" ise bırakın bu "kapatma dükkanın önünü işimiz var" diyenleri.

    klasik çan eğrisi yaklaşımı ile bir meslekte 10 adam eğitim almışsa sallıyorum 1/10 ihtimalle en iyisine, 1/10 ihtimalle de bu meslekten en kötüsüne denk gelirsiniz. 8/10'una denk geldiyseniz bu da size zaten kolay yoldan ilaç verir, baktı olmadı dozuyla oynar, değiştirir vesaire... malesef hekimlik, hele de beyninizle ilgili olanı o kadar kolay bir meslek değil. bir kere deterministik olmaktan çok uzak, binlerce kitabı yalayıp yutmuş bir adamda bile emin olun daha yüzbinlerce kitap eksiklik vardır.

    herhangi bir meslekte bu çok eğitimli uzmanlar size fayda sağlayabilmek için zaten önce size danışırlar, sizi bir dinlerler ve öyle karar verirler. kendinizi yanlış ifade ediyorsanız zaten yanlış tedavi alırsınız.

    peki kendinizi kendinize mi yoksa bir başkasına mı daha iyi ifade edebiliyorsunuz?

    basit olanı çözmek bu 8/10'un yapabildiğidir zaten ve bunu siz de yapabilirsiniz. ve size yardımcı olacak o kişide olmayan şeyle, yani kendinizi tanımayla ve ilaç kullanmadan yapabilirsiniz.

    yani, konuyu bu şekilde açıklayacak kişidir.

    depresyonun sebepleri nedir açıp bir araştırın. aşağı yukarı hepsi beyninizin radikal bir şekilde elindeki bilgiyi çoklamasına ve kendisini rölantiye almasına sebep olan ağır duygusal yaşanmışlıklardır.

    beni terk etti | kavuştuk - ikiye böldün (tedavi : seni terk etti, kavuşmayı bırak veya tam tersi)
    öldü | yaşıyordu - ikiye böldün (tedavi : öldü, geç )
    işe başladım | çalışmıyordum - ikiye böldün (tedavi : işe başladın... başlamasaydın a.k.)

    bu ağır bölünmüşlükten birini seçip devam etmek zorundasın, ya da ilaç kullanıp beynine mış gibi yaptırır sorunlarını ertelersin.

    depresyon ilaçları uyku yaptırıyor... (ağzımı bozmayayım) kendin uyu, tembelleş biraz... rahatlarsın...

    neyse, lafın özü, kendinize bakın orada herhangi bir uzmanın bulamayacağı kadar çok şey bulursunuz.
593 entry daha
hesabın var mı? giriş yap