2 entry daha
  • birkaç kez bizdeki liselerin dengi olan ingiliz okulunda bulunma şansım oldu. istanbul'un yüksek puanlı bir lisesinde okumama rağmen son derece gıpta ile baktığımı hatırlıyorum.

    ingilizler bu işi gerçekten muhteşem yapıyor.

    ilk gözüme çarpan şey öğrenci sayısının azlığı idi. bu sayede elit bir ortam kurmuşlar ve affederseniz öğrencilerin giydiği dona kadar her şeyini bilip ilgileniyorlar.

    en hoşuma giden şey ise okullardaki hogwarts atmosferi. harry potter'daki efsanevi okuldan bahsediyorum, romanın yazarının britanya vatandaşı olduğunu biliyorum tabii.

    bu okullarda 'hane'ler var. tıpkı gryfindor, slytherin, hufflepuff, ravenclaw gibi. öğrenciler okula ilk adım attığı anda yapılan değerlendirme neticesinde bu hanelerden birine yerleştiriliyor ve orayı evi biliyor. gözlemlediğim şey her hanenin öne çıkan özelliklerinin olması idi; birinin sporda, diğerinin bilim yarışmalarında başarılı olması vs.

    son olarak bu okullardaki hogwarts atmosferi ciddi bir motivasyon sağlıyor öğrencilere. kıyafetlerinden okul düzenine, öğretmen öğrenci ilişkisinden müfredata tümüyle kusursuz eğitim kurumları idi görmüş olduğum.

    döndüğüm vakit daha müfredatımızın içler açısı bir vaziyette olduğunu görünce uzun süre moral bozukluğu yaşamıştım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap