107 entry daha
  • ben de bu kafayı anlamıyorum arkadaş. hangi osmanlı?

    en basitinden örnek vermek gerekirse ardarda gelen 3 padişah olan üçüncü selim, dördüncü mustafa ve ikinci mahmud sırasıyla birbirinden nefret eden adamlardı ve bunların üçü de padişahdı. mustafa, selim'i tahttan indirtip hapse attırıp idam ettirmiş; mahmud da, mustafa'yı darbeyle tahttan indirdikten sonra aynı şekilde siktir etmiş adamlardır. osmanlı torunuyum diyorsun da hangisinin?

    "hepsinin!" diyeceksen ki eğer o öyle olmuyor işte. sadece bu heriflerin toplam 14 aylık taht değişim sürecinde bile kaç yüz hatta kaç bin insan öldü biliyor musun?

    senin osmanlı dediğin, bırak seni sevmeyi falan daha kendini bile sevmemiş bir aile. en son fatih sultan mehmet ile bir türk devleti havası yaşamış, ikinci bayezit'le kendisi her ne kadar bektaşi olsa da bu yapı değişmeye başlamış ve sonrası hepimizin malumu.

    o kadar padişah tahttan indirildi. o kadarı öldürüldü. neden hiçbirine genç osman'a reva görülen şey yapılmadı haberin var mı? yeniçerileri idam etmesinden mi, yoksa paşaları azletmesinden ya da kösem'e ters gitmesinden mi? neden izin verildi onca yeniçeriye o işkenceleri yapmalarına? tüm hanedan ve tüm devlet erkanı niye göz yumdu o gözü dönmüş kansız şerefsizlere? tek bir sebebi var; o da genç osmanın son türk osmanlı imparatoru olmasıydı. türklüğü benimseyen 8 padişahtan biri olmasıydı. devşirmelerden değil saf türklerden oluşan bir ordu kurmak istemesiydi. rus, grek ya da yahudi bir kadın almaktansa bir türk kadınıyla evlenmek istemesindendi. artık türklükle alakası kalmayan istanbulu başkent olmaktan çıkarıp, atalarının mirası olan ve buram buram türklük kokan bursa'yı başkent yapmak istemesindendi. düşün koskoca 36 padişahtan sadece 8'i türklük ile karar almış, türklük ile hareket etmiş. onlar da ilk 7 padişah ve genç osman. ruhları şad olsun.

    senin o çok hayran olduğun yeniçeriler ve sipahiler, hangilerinin masum halktan katlettikleri kişileri sultanahmet meydanında sallandıracaklarına dair aralarında kavga ederlerdi. katletmiş oldukları bu kişiler için bir taraf kendi katlettiklerinin daha rütbeli olduğunu, diğer taraf da kendilerininkinin daha üstün olduğunu ve bu yüzden kendi katlettikleri kişinin cesedini asmak istediklerini söylerler didişirlerdi.

    umarım biraz anlamışsındır o çok yanıp tutuştuğun devlette değil sıradan bir türk'e, koskoca imparatorluğu yöneten bir türk hükümdarına bile tahammül yoktu ve vahşice işkence edilerek öldürülmekte bir sakınca görülmemişti.

    hiç abartmıyorum, yeniçeri ve sipahinin soykırıma varan derecede türk insanına yaptığı katliamları araştırıp ortaya koyacak şekilde bir akademik çalışma yapılmalı. tabi bu katliamlardan babam sorumlu değil. senin o torunu olduğunu iddia ettiğin herifçioğulları sorumlu.
705 entry daha
hesabın var mı? giriş yap