3 entry daha
  • öncelikle şunu söylemeliyim, albümdeki bütün kadınlar ayrı ayrı efsane olabilecek performanslar sergilemiş. güzel bir albüm olmuş ama biraz karışık gibi. belli bir tarz bulamadım ben. gerçi böyle bir kaygısı da yok anladığım kadarıyla. hemen her şarkıda başka bir enstrümanı öne çıkarmış ve duyduğunuz ilk notadan itibaren şarkının moduna girebiliyorsunuz. ayrıca sözler de muazzam. mesela sana dair adlı şarkıda şöyle bir dörtlük var.

    "mucize gerek bize, gidecek bir başka düş
    bir düş ki korkmamış zamanın karşısında
    ve bir çağ gerek bize, ve bir çağ bundan özgür
    öyle çok şey var ki bak sana dair"

    çok güzel olmuş, çok sevdim bunu. gonca vuslateri'yi pek takip etmem ama şahane iş çıkarmış. diğer yandan iyi şeyler o kadar da iyi olmamış. albümün geneline yakışmamış.

    onun haricinde yıldız tilbe ile düet yaptığını duyunca bi' sevindim. ama beklentimin altında kaldı. bence yine sevebilirim yıldız tilbe'nin söyleyeceği bir şarkı değil. zira kendisi için biraz yüzeysel kaldığını düşünüyorum. neyse ki jehancığım barbur harikalar yaratmış (buradan açınız). gülay ile yaptığı düette bir an bülent ortaçgil dinliyorum hissine kapıldım. nasıl şükela bir şarkı olmuş "zalime alim olsan ne fayda, bir damla yoksa aşktan kendi ruhunda".

    ama benim favorim bana sebepsin.

    netice itibarı ile son iki saatimi şenlendirmiş albümdür. tuna kiremitçi ve arkadaşlarına teşekkür ediyor, iyi geceler diliyorum!
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap