5 entry daha
  • gri pozisyonlarda hakemin vereceği kararlar daha da tartışma konusu olacaktır.

    benzer pozisyonlarda aynı hakem birine penaltı birine devam diyebilir. bazı pozisyonlarda spor yorumcuları dahi yüzde 50-50 ikiye bölünebiliyor. bu pozisyonlara verecekleri kararlar yeni bir tartışma yaratacaktır.

    artık hakemlerin gri pozisyon istatistiği tutulabilir. atıyorum hakem mehmet beşiktaş'a gri pozisyonlarda 5 lehine 4 aleyhine karar verirken, fenerbahçe'ye karşı 9 lehine 1 aleyhine karar vermiş. haydi, al nur topu gibi yeni tartışma konusu.

    bir diğer unsur futbol, basketbol gibi molalarıyla, faulleriyle sık sık duran bir oyun değil. basketbolda bir pozisyon izleyecek hakemler oyun, 5-6 dakika oyun durabiliyor. pozisyon gri diyelim, hakem eskilerinin sıcak stüdyolarında dev ekranlarda 5-10 dakika boyunca tekrar tekrar izleyip "valla versen de olur vermesen de olur" dediği pozisyon için hemen koşturup 15-20 saniye içinde karara varamayacağı pozisyonlarda, izleyici uzun süre beklemekten sıkılabilir.

    teknolojinin futbolun kimyasına en uygun kullanımı topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda şahin gözü teknolojisini uygulayan premier lig örnek alınabilir. hem hızlı hem doğru kararı verebiliyor.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap