12 entry daha
  • biri canım kadar sevdiğim anneannem olan 2 akrabamı doktor hatası yüzünden kaybetmiş olan bir tıp öğrencisi olarak yazıyorum şu an.

    eğer hekim hatası olduğu kesinleşirse, gereken işlemlerin başlatılmasını sonuna kadar destekliyorum. malpraktis ciddi bir durum ve kesinlikle regülasyonu yapılmalı, cezası verilmeli.

    bununla birlikte, burada verilen bilgilerin gerçek olma olasılığı yok gibi. yüksek ihtimalle başka bir şey söylemişlerdir, o panik içinde farklı anlaşılmıştır, veya başka bir şey olmuştur ve kendi akıllarınca basitleştirmek için aileye böyle anlatmışlardır.

    laparoskopik cerrahilerde kullanılan ekipmanların vücut içinde unutulma olasılığı pek yok, böyle televizyonlarda filmlerde gösterildiği gibi açık cerrahiler değil bunlar, ufak deliklerden borular sokularak, ekranlardan izlenerek yapılan ameliyatlar.

    tabii ki aile hakkını aramalı, aileye istedikleri tüm bilgiler verilmeli, açıklamalar yapılmalı, ama şöyle bir gerçek var ki çocuğunu kaybeden insanların siz de tahmin edersiniz ki duygu durumları çok iyi olmuyor. bir yakınlarının veya avukatlarının onların adına resmi yollardan sorgulama yapması, bu şekilde daha sağlıklı bilgilere ulaşması daha iyi olabilir.

    eğer gelen net bilgilerle sonuç yine hekim hatasıysa, doktoru da dava edin, hastaneyi de edin, her türlü boykotu eylemi de yapın.

    ama bunları lütfen bireysel yani o hekime yönelik yapın, spesifik bir hekimin hatasına verilen genel tepkiler hekime karşı şiddeti körüklüyor, inanın bu sebeple sağlık sistemi gittikçe kötüleşiyor. yurtdışına kaçmaya çalışan, daha az hastayla muhatap olacakları alanlara yönelen hekimlerin sayısı karşılaştığımız şiddet sebebiyle gün geçtikçe artıyor, yüksek deneyim ve yetenek isteyen bölümlerin değeri azaldıkça (tus puanı da düştükçe) o alanlara giren hekimler ve o alandaki uzman kişiler azalıyor. sonunda yine hastalar kaybediyor.

    ----------------------------

    gencin ailesine sabır diliyorum, umarım aradıkları cevapları bulabilirler.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap