38 entry daha
  • oncelikle (bkz: 13 ocak 2017 debe'nin kaldırılması/@simitci). ozellikle "anayasa degisikligi darbesi" surecine girince, debe iyiden iyiye gundem belirleyen muhalif entry'lerden olusmaya baslamisti.malum debe cok okunuyor. orada yazilan guzel muhalif entry'ler diger sosyal medya araclarinda da paylasilip ulkede onemli bir gundem yaratiyor ya da bir gundeme onemli argumanlar sunabiliyor. referandum oncesi tum muhalefeti susturmayi hedefleyen akp'ye gazete, tv yetmiyor artik eksi sozluk bile fazla geliyor.

    sunu anlayabiliyorum, debe nedeniyle eksi sozluk yonetiminin basi belaya giriyor. hatta neredeyse eminim ki bunlara "bu debe'yi kaldirin yoksa sitenizi yasaklariz, ya da teror propagandasindan sunu bunu yapariz" benzeri bir tehdit geldi.

    yani belli ki tehditle debe'yi kapattirdilar. ticari olarak zarar gireceklerini bile bile bunu yaptilar. iyi de bari cikin deyin ki "ulkedeki gelismeler ve ohal nedeniyle elimizde olmayan nedenlerle debe'yi kaldirmak zorundayiz". ama hem tehdit altinda oldugundan kapatiyorsun, hem de "eksi sozluk felsefesine aykiri oldu ondan kaldiriyoruz" diye bir sahte gerekce uyduruyorsun.

    felsefi nedenlerle eksi sozlugun en cok hit alan uygulamasini kaldiracak bir yonetim anlayisi olmadigi ortada. buraya yazan insanlarin cogu gayet kafasi calisan insanlar. bunu gormuyorlar mi?
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap