1568 entry daha
  • 6. sınıftayım.

    hiç öyle ahım şahım bir durumumuz olmamasına rağmen ailem beni özel okula yazdırmıştı. büyük ihtimalle "bu çocuk büyük adam olacak, özele gönderelim de daha büyük adam olsun" gibi bir motivasyonla. ailenin bu işlerden pek anlamadığı açık, "durun arkadaş, yanlış yapıyorsunuz" diyecek kimse de yok. başladık okula. sosyo-ekonomik farklılığın yarattığı travmalara girmeyeceğim. sadece karikatürize bir örnek vereceğim ki o da bu anket başlığına bir cevap olacak.

    bilgisayar dersindeyiz.
    devlet okullarındaki bilgisayar dersi kitapları, bilgisayar denilen aleti bilal'e anlatmak şeklinde kurulmuşken bizim ders kitaplarımız "microsoft windows" ve "microsoft office" adlı kitaplar. ben de bilgisayarı ilk kez orada görmüşüm canlı olarak.
    sınavda hoca, -"bunlar zengin, zaten bilgisayarları var" önkabulüyle- derste hiç anlatmadığı şeyleri de sormuştu. ilk soru da bunlardan biri:

    bilgisayar nasıl kapatılır?

    o soruyu gördüğüm anı bütün ayrıntılarıyla hatırlıyorum. "oha, böyle kolay soru mu olur, hemen cevaplayayım da diğer sorulara geçeyim vakit kaybetmeden" diyorum ama bir yandan da "ulan acaba benim bildiğimden başka bir yolu daha var da hoca onu mu istiyor" diyorum. düşünüyorum. sonra bir an kendi kendime "bilgisayarın üstüne yorgan mı atacaksın 'lan, ne başka yolu" diye gülüyorum. ve cevabı yapıştırıyorum. direkt de yazmıyorum, "cümle kurayım da düzgün görünsün kâğıtta" diyorum:

    "bilgisayar power tuşundan kapatılır."

    power'ı da büyük harflerle yazıyorum, buton etkisi vermek istediğimden galiba.

    sınav bitiyor, hoca kâğıtları topluyor, ikinci derste de biz powerpoint'in ataş adamıyla oynarken yazılıları okuyor. herkesin ataş adama daldığı sırada sınıfa sesleniyor.

    "bakın bakın çocuklar, biri ne yazmış. 'bilgisayar power tuşundan kapatılır' asfafadadas heheeheee"

    herkes gülüyor, hem nasıl gülüyor koduklarım. ben de gülüyorum, "mal"ın kim olduğu anlaşılmasın diye.

    gülmeyin 'lan siz de. trajikomik bir hikâye bu, acı acı gülümseyin.
384 entry daha
hesabın var mı? giriş yap