336 entry daha
  • muzikleri ayri guzel, dekorlari, kostumleri, mekanlar ayri guzel. cok guzel bir film. cok farkli bir film. iki kez izledim tam anlamiyla ozumsemek icin, ayrintilari yakalamak icin. sonunda taslar yerine oturdu gibi.

    --- spoiler ---

    filmin gectigi mekanlara, manzaralara gokyuzunun rengine hasta oldum. yukarda bir kac yazarin da bahsettigi gibi bazi bolumlerde sanki woody allen esintileri vardi. ozellikle sonunda. bana midnight in paris'i animsatti o dans sahnesi.

    filmi ilk izledigimde mia'ya baya sovmustum, hemen gitti birini buldu diye. ama ikinci izleyiste sunu farkettim, aslinda mia cogu kadinin yaptigini yapiyor. kaderini belirlemek icin hayallerinin pesinden kosarken bile sevdigi adamin agzindan cikacak iki cumleyi bekliyor. sebastian o secmelere onu ikna etmese gitmeyecekti mesela. ama en onemlisi o parktaki sahnede, simdi ne olacak diye sordu. sebastianin benle kal ya da ben de seninle gelicem demesini bekledi. o bir cumleyi bekledi, nolursa olsun yanindayim demesini bekledi. kal deseydi, kalacakti belki. ama sebastian kal demedi, cunku ikisi de birbirlerinin hayatina birbirlerinin hayalleri sayesinde dokundular.

    bu yuzden de piyanoyu calarken gorduklerimiz bence mianin degil sebastianin hayalleriydi. acaba onunla gitseydim nolurdu diye hayal ediyordu sanki.

    --- spoiler ---
1222 entry daha
hesabın var mı? giriş yap