1121 entry daha
  • 24 yıl olmuş. liseye başladığımda takip etmeye başladım. politikaya yeni yeni ilgi duymaya başlamanın da heyecanıyla katıldığı tartışmaları büyük bir keyifle izliyor, köşesini kaçırmıyor, kitaplarını okuyordum. kendimi hazine bulmuş gibi hissediyordum.

    hafta sonuydu, pazar sanırım. kız arkadaşımla buluşmak için taksiye bindim. o dönem en büyük lüksümdü, sadece kız arkadaşımla buluşacaksam taksiye biniyordum, yoksa otobüse talim. radyoda ölen birisinden bahsediliyordu. vadesi gelmiş, ölmüş, geçmişte yaptığı kıymetli işlerle anılıyor diye çok kulak kabartmadım ama o sırada belli belirsiz bir "sakıncalı piyade" lafı duydum. başka sakıncalı piyade mi vardı ki? kulak kabarttım, bildiğin uğur mumcu'dan bahsediyor, allak bullak oldum. sonrası malum.

    daha kimse bir şey demeden biz saf insanlar zaten iran yaptı inancındaydık. açıkçası beni bu düşüncemden uzaklaştıran, okları islami terör ve/veya iran'a yöneltme amaçlı 28 ocak 1993 jak kamhi'ye suikast girişimi ve sonrası mahir kaynak'ın açıklamaları oldu.

    türkiye'de yaşayan aklı başında insanların aklının alamayacağı bir yıldı 1993. kaybettiklerimizin en kıymetlisi uğur mumcu'ydu.
1657 entry daha
hesabın var mı? giriş yap