35 entry daha
  • evde oldukça kolay bir şekilde yapılabilen, sadece biraz zaman gerektiren kutsal içecek.

    rusya'da okuyan abim buraya her geri gelişinde benim için oradan her zaman kvas getirir. geçen getirdiğinde ise yine eşşek gibi ırzına geçtim içeceğimizin. çok güzel kendisi, bir şey yapamıyoruz.

    o yeniden rusya'ya döndüğünde fark ettim ki, kvasın güzelliğinden uzun süre yararlanamayacağım. o yüzden ben de evde yapmaya karar verdim şu mereti.

    yapımı:

    ilk önce standart boyda bir tencere ile başlıyoruz. tencerenin yarısını su ile kaplıyoruz.

    ilk gün için gerekenler ise; yoğun tada sahip 3 dilim kızartılmış çavdar ekmeği (ekşi maya ekmeği çok daha iyi olur), 2 avuç dolusu yıkanmış kuru üzüm ve 2 dilim limon.

    bu sırada kaynamaya başlamış suyunuza yukarıda verdiklerimi atın ve ilk yarım saat kaynar halde, ondan sonraki 8 saat içinse en kısık derecede bekletin. o 8 saat sonrası mükemmel kokuyu alacaksınız zaten.

    8+ saat sonrası yaptıklarınızı bir güzel filtreleyip istediğiniz kavanoza veya kaseye koyun. kaseye koyduğunuzda ise bir tatlıkaşığı kuru maya ve isteğinize bağlı 75-100gr şeker ilave edin.

    bunlardan sonra tek yapmanız gereken 2 - 2 buçuk günlük bir sabır işi.

    2 günün ardından ürününüzü bir güzel karıştırıp buzdolabında 3-4 gün içinde içilmesi şartıyla bekletebilirsiniz. o mükemmel orgazmik tada şahit olabileceksiniz!

    yapımı bu kadar kolay işte, sadece tek gerekeni sabır.

    afiyet olsun herkese, slavlara teşekkürler!
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap