5 entry daha
  • kemal kılıçdaroğlu gibi laiklik tehlikedir diyememdiyerek değil. akp'nin ekmeğine yağ sürerek, majestelerinin muhalefeti olarak değil.

    "referandumda hayır çıkarsa, “değişen bir şey olmaz. sayın cumhurbaşkanı, sayın başbakan ve parlamento yerinde kalır, herkes yetkilerine sahip olur. geçmişte nasıl gidiyorsa benzer şekilde yolumuza devam ederiz.”

    bu sözler kemal kılıçdaroğlu’na ait! dediği gibi olacaksa hayır oylarının zerre kadar değeri yok demektir. hayır oyunun bir işe yaraması için bir değil birçok şeyin değişme yoluna girmesi gerekir. ve kaldı ki, hakikaten bir şey değişmeyeceğine ikna olan insanların kalkıp hayır oyu vermeye sandığa gitmeleri için nasıl bir nedenleri olabilir? türkiye “aman böyle kalsın” denecek bir ülke midir?

    anlaşılan ana muhalefet partisine göre öyle! doğru soru şu: kemal bey bu sözleriyle hayır oylarını güçlendireceğine inanacak kadar siyasal akıl yoksunu mudur, yoksa gizliden gizliye evet çalışmasına destek mi vermektedir? ha bir de klasik chp’gil siyaset teorisi var. buna göre solcuyum diyenler zaten arka bahçeni oluşturmaktadırlar. bunun garantisiyle parti sağa, daha sağa, her gün biraz daha sağa açılmalı ve sağcıları kazanmalıdır. chp’yi aşan ve türkiye’de ilericiliğin altını oyan, cumhuriyeti tüketen süreç sola bu mantıkla yutturulmuştur."

    türkiye komünist partisi'nin hayır'ı açık ve net.

    "referandum bir fırsattır. geçenlerde oğuz oyan’ın yazdığı gibi örgütlenme ve mücadele fırsatıdır.

    referandum bir fırsattır. bir kısmi başarının arkasının geleceğini ilan etme fırsatıdır. artık bugüne kadarki gibi olmayacağının, cumhurbaşkanından da başbakandan da hesap sorulabileceğinin ilan edilmesi için fırsattır.

    referandum bir fırsattır. burnu biraz sürtülmüş bir akp’yle yeniden müzakere masasına dönmek için değil, halkımızın başka bir gelecek kurma gücüne inanması için fırsattır."

    http://haber.sol.org.tr/…yir-ama-nasil-hayir-183724

    mustafa amca'nın berketay'a yumruklarını sıkarak sorduğu sorusu.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap