248 entry daha
  • polly jean'in "siz kimsiniz de baska bir ulkenin topragina -ki o topraklarin baska bir ulke oldugunu iddia eden tek ulkenin vatandasi iken- dair, o ulkenin vatandaslarinin kararina saygi duymuyorsunuz ?" hakli cikisini bir kenara koyuyorum.

    cogunuz ergen, geri kalaniniz da cahil olabilir. artik bu yeni norm biliyorum ama insanin hic kabul edesi gelmiyor. alin ogrenin.

    "ben, 1974'de kıbrıs harekatı yapıldığı sırada kara kuvvetleri kurmay başkanı idim. bizim harekat planımızda, bugünkü (kktc) sınırlar yoktu. daha geride bir sınır düşünülmüştü. ama bizim kuvvetlerimiz karşılarında kuvvet bulamayınca, daha önceden belirlenen sınırların ötesine ilerlediler. hatta bizim planımızda maraş da yoktu. kuvvetlerimiz maraş'a ulaşınca, 'ne yapalım' diye sordular 'girin' dedik. yanlışlıkla ingiliz üslerine de girmişlerdi ki, daha sonra oradan çıktılar"

    kenan evren.

    hayir kenan evren kimdir, kibris harekati ile ne ilgisi vardir da bilmiyorsaniz zaten bu konuda agzinizi acmayin.

    adam acikca "pazarlik yapariz diye aslinda mesru tabani olmayan ve planlarda yer almayan topraklari aldik" diyor, iki google aramasi ile bu sozlerin uzerine gelen trilyonlarca tepkiyi bulmak mumkun fakat bizim ergenlerimiz "vatan topragini veriyorlar" diye tutturmus. diyelim ki oyle, sanane lan ? senin vatanin mi ? baska bir ulke orasi diyodun iki gun once o ne oldu ?

    vatan topragi verilir mi, nerede gorulmus ? diyenin de tarihten zerre haberi yok heralde. osmanli tarihi bastan sona bir takim bolgelerin once vatan topragi ilan edilmesi, elde tutulamayinca verilmesinden ibaret.

    bu kadar cehaleti midem kaldirmiyor artik.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap