• bir arkadaşım fark etmiş ben de herkesin bilmesini isteğim için bu rezaleti sözlüğe taşıdım. popüler kültür nerede başlar, edebiyat nerede biterse bavul dergisi'nin şubat sayısı orada!

    çünkü sözde edebiyat/sanat dergisi olma amacı güden bavul dergisi şubat 2017 sayısının kapağına "çakma" şiir taşımıştır. kendilerine çok satırıp para kazandıracak turgut uyar, cemal süreya, orhan veli ve nâzım hikmet gibi şairlerin adlarını, emeklerini yağmalamaktan gocunmayıp ekmeklerini yemelerine rağmen tutumları o kadar pervasızdır ki "kapak" yaptıkları şairin şiir kitaplarına bakmayı akıl edemezler. öyle ki sosyal medyada altlarına turgut uyar, nazım hikmet etiketi yapıştırılmış "şiirleri" kontrol dahi etmezler. okuyuculardan ancak bir ya da birkaçı "büyük saat"e, turgut uyar'ın düzyazılarına, "korkulu ustalık"a ve "bir şiirden"e göz atar ve "şiir turgut uyar'a ait değil." der. pekiyi yüz binlerce okuyucudan elde edilen hasılat yapılan ayıbı örtmeye yeter mi?

    işte rezalet gibi rezalet! boyu bavul dergisi ve türevlerini aşıp edebiyat camiasına ulaşan.

    peşin edit: derginin "yazar" kadrosunu tenzih ederek bu hatanın illüstrasyon, tasarım, redaksiyon ve dizgiyle ilgili olduğunu varsayıyoruz.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap