2 entry daha
  • önümüzdeki iki ay içerisinde tanıtılacağı söylenen nvidia'nın gtx 980 ti'ın yerini alacak yeni kartı (?). soru işareti var çünkü tanıtılacağı belli değil. amd'nin vega ekran kartlarının çıkarmasının ardından nvidia'dan bir tanıtım hamlesi gelebilir. dahası eğer kapılar arkasında tasarım çoktan yapılmış ve seri üretim aşamasına geçiş için tanıtım bekleniyorsa, tanıtımın ardından satışları çok kısa bir süre içinde başlayabilir. ilk 3 ay "founders edition" olarak, daha sonra da custom pcb ve cooling olarak satılması muhtemel.

    kart tanıtıldıktan sonra özellikle gtx 1080 ve gtx 1070 serisi kartlar yüzde 20 dolaylarında değer kaybı yaşayacaktır talebin gtx 1080 ti'ya kaymasıyla birlikte. parası olup piyasa araştırması yapanlara önerim; eğer sabırsız değillerse üç, dört ay sabredip yazı beklemeleri. amd'nin yeni ryzen serisi cpu'ları ile birlikte toplanacak bir sistem şu anki kaby lake sistemleri sollayabilir. pusuda durmakta fayda var.

    edit: yaklaşık bu entry'nin yazılmasından 1 ay sonra tanıtıldı kendisi. dediğim gibi 1080 fiyatları düşüş yaşadı yüzde yirmi civarlarında. asıl ilginç olay gtx 1080'in aynı çıkış fiyatı ile tanıtılıp titan xp'in performansının üstüne çıkması oldu. üstelik bunu titan xp 1200 dolar civarındayken yapması titan xp alanların kendilerini keriz gibi hissetmesine neden oldu. ne diyelim alana hayırlı olsun. sonuçta kazanan pc master race.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap