555 entry daha
  • hiçbir suret ile şaibe veya şike olmadan oynatılan milli piyango oyunudur. tüm ülkenin gözü önünde oynatılan bir şans oyununda şaibe veya şike yapacak derecede güçlü ve gelişmiş bir oganizasyonun gücü büyük ikramiyeyi başka şehirlere çıkmış gibi göstermeye mi yetmiyor sizce ? bu kadar saf mısınız ?

    büyük ikramiye eğer önceden ayarlanmış şekilde birilerine çıkartılıyorsa dikkat çekmemek adına büyük ikramiyenin devamlı olarak belli şehir veya ilçelere çıkmasına izin verilmez. trabzon'a, van'a, izmir'e, bolu'ya çıkması sağlanır. devirli haftalardaki ikramiyeleri ayarlanmış şekilde birilerine çıkartan bir organizasyon, inanın bana çocuk oyuncağı kadar basit olan bir olayı da tereyağından kıl çeker gibi halleder ve kimsenin ruhu duymaz. kimi zaman eskişehir'e, kimi zaman antep'e vs çıkartır. yani tüm ülkenin ve dünyanın gözü önünde böyle organize bir şaibeye imza atan kişiler, bir adamını antep'e gönderip kuponu orada oynatmaktan mı acizler ? yahut kuponu atıyorum eskişehir'de oynanmış gibi göstermekten mi kaçınırlar sizce ?

    tabiiki hayır. asıl neden ikramiyenin devrettiği haftalarda devreye giren ekonomik gücü muazzam olan ve bu işlerden anlayan profosyonel oyuncular. bunlar yüklü ve sistemli oynuyorlar. on numara gibi oyunlar bunların iştahını çok kabartmıyor. bilhassa süper loto yahut sayısal loto devrettiği zaman bunların iştahı kabarıyor ve bu oyunları tıpkı rulet ve kumar gibi sistemli ve yüklü şekilde oynuyorlar devir haftalarında.

    bu bağlamda ankara'nın yenimahalle ve çankaya ilçelerine daha çok çıkmasının bazı sebepleri var :

    1-) ankara'nın bu iki ilçesinde milli piyango oyunlarına katılım oranları çok yüksek. sadece ankara değil istanbul kadıköy ve antalya muratpaşa gibi yerler için de buna yakın bir tablo söz konusu.

    2-) iki ilçenin de nüfusu son derece kalabalık.

    3-) iki ilçede yaşayanların da maddi durumu genel olarak iyi veya çok iyi düzeyde. yüksek memurların, şirket sahiplerinin falan yaşadığı ilçeler buralar.

    4-) iki ilçede de oynanan kolon sayısı çok yüksek seviyelerde.

    5-) iki ilçede de sistemli oynayan çok kişi var.

    6-) iki ilçede de daha önceden milli piyango oyunlarından büyük ikramiye tutturmuş kişiler yaşıyor. bu kişilerin hem ekonomik gücü muazzam boyutlarda oluyor hem de daha önceden büyük ikramiyeyi tutturmuş olmaları bu oyunları ekstra bir motivasyonla yüklü bir biçimde oynamalarına yol açıyor. bu yüzden bir kere büyük ikramiyeyi tutturan, bir kere daha tutturma ihtimaline daha çok sahip oluyor. sayısalı tutturan süper lotoyu da tutturuyor, ya da tam tersi.

    bir ankaralı olarak eski patronumun haftada 5-6 bin liralık şans oyunu oynadığına şahit olmuş biriyim.

    yani bu adamlar, sıradan insanlar gibi oynamıyorlar bu oyunu. çok yüklü oynuyorlar, sistemli oynuyorlar.

    haftada 15 bin liralık şans oyunu oynayan fabrika sahipleri var. kumar gibi oynuyor adamlar.

    milli piyango idaresi, biraz da bu şekilde kumar yahut rulet gibi oynamanın önüne geçmek için kolon ücretlerini zamladı ancak gene de oynayan oynuyor.

    çok oynayan şansını katlayarak arttırıyor. sistemli oynamak da buna ilave edildiğinde, ankara'nın çankaya ilçesindeki zengin iş adamının oynadığı süper loto kuponunun büyük ikramiyeyi tutturma ihtimali bolu'daki simitçinin 4 liralık kuponundan kat be kat yüksek oluyor. 100 tane kupon ile oyuna katılan kişinin şansı, 2 adet kupon ile oyuna katılan kişiden tam 50 kat daha fazladır. buna bir de sistemli oynama faktörünü eklediğiniz vakit, şans logaritmik olarak artıyor resmen.

    bilenler bilir. bir ara loto osman diye biri vardı. herif 5 senede bir sayısal lotodan büyük ikramiye tuttururdu. çünkü yüklü miktarda ve sistemli oynardı. bu yüzden de paralar kısa sürede suyunu çekerdi. sonra tekrar büyük ikramiye tuttururdu falan.

    yani bu bir şans oyunu ama şansınızı artttırmanızın birinci yolu çok oynamak, ikinci yolu ise sistemli oynamaktır.

    o yüzden ankara çankaya, ankara yeni mahalle, antalya murat paşa, istanbul kadıköy gibi yerlere büyük ikramiyenin vurması çok da tesadüf değil.

    bu ilçelerin hem kalabalık nüfusu, hem oyunlara katılımın yüksek olması, hem sistemli ve yüklü şekilde kumar veya rulet mantalitesi ile bu oyunları oynama alışkanlığının yaygınlığı, bu yerleri kafadan daha şanslı hale getiriyor.

    trabzon'da, van'da, şurada, burada bu oyunlara dini ve ekonomik sebeplerden ötürü bu oyunlara katılım çok düşük.

    o yüzden şaşırmamak gerek.

    şike ve şaibe yok yani. sistemli ve yüklü şekilde bu oyunlara katılan kumarbaz ruhlu profosyonel oyuncular var.
352 entry daha
hesabın var mı? giriş yap