4492 entry daha
  • the north face'te %30 indirim diye mesaj atıp, 889 tl'lik ürünü 622 tl'ye satan ve parasını çeken, ardından 2 gün sonra mail atıp "tedarik edemedik" diyen firma. "e ne var olabilir" diyenlere "tüketici kanunu" ve "borçlar kanunu"na göre diyemezler derim.

    tüketici kanunu ve borçlar kanunu'ndaki tüm haklarımı kullanacağım. elde ettiğim kararı da gelip burada yayınlayıp "stok kalmadı" diyerek mal göndermemeye çalışan firmalara karşı neler yapılması gerektiğini tek tek yazacağım. muhtemelen bu işin sonunda ben kendi malımı 889 tl'ye alıp aradaki farkı, avukatlık ücreti ve giderlerle birlikte bunlardan tahsil edeceğim. ayrıca 230 tl de gümrük ve ticaret bakanlığı'na ceza ödeyecekler. tahminime göre toplamda 700 tl üzerinde bir masrafı olacak bunlara ve daha da iyisi, bu tür bir sorun yaşayanların takip etmesi gereken adımlar diye rehber bir başlık açacağım.

    edit: kendilerine iadeli taahhütlü bir şekilde ptt'den ihtarname yoladım. ihtarnamede mesafeli satışlar yönetmeliği uyarınca stok kalmaması durumunun imkansızlık hali sayılmayacağını, borçlar kanunu'nun 113. maddesi uyarınca tüm masrafları kendilerine ait olmak üzere ürünü başkasından tedarik etmek için tüketici hakem heyetine başvuracağımı yazdım. bu ihtarnameyi ayrıca müşteri hizmetlerini arayarak da kendilerine ilettim ve haklarımı kullanacağımı söyledim. ertesi sabah saat 7:30'da arayıp ellerinde bu monttan kalmadığını, herhangi bir the north face montta kullanılmak üzere %30 indirimin üstüne ilk aldığım monttaki indirim kadar indirim çeki vermeyi teklif edip kabul etmemi rica ettiler. bu sayede ben de 1.189 tl olan bir montu, 565 tl'ye aldım ve konu kapandı.

    eğer kapanmasaydı yapılacaklar şunlardı:
    1- iadeli taahhütlü ihtarname çekilir
    2- tüketici hakem heyetine başvurarak mesafeli satışlar yönetmeliği uyarınca malın stokta kalmamasının imkansızlık sayılmadığının açıkça yazıldığı, bu nedenle hepsiburada'nın borcunu ifa etmesi için karar çıkartılması, eğer borcunu ifa etmeyecekse borçlar kanunu'nun 113. maddesi uyarınca kendinize malı başka yerden tedarik etmek için yetki verilmesini, tedarik ettikten sonra yaptığınız ekstra masraflar için hepsiburada'ya masrafların yüklenmesi için karar verilmesini isteyin. sonra kararı bekleyin. eğer bir saçmalık olur da heyet talebinizi reddederse mutlaka dava açın tüketici mahkemesinde.
11645 entry daha
hesabın var mı? giriş yap