16 entry daha
  • koruyucu aile olmak gercekten buyuk ozveri ve sorumluluk isteyen bir gorev. 3 sene calistigim bir esirgeme kurumunda(artik esirgeme kurumu yok tabi, onlara sevgi evleri veya cocuk yuvasi deniyor) 60 tane kiz cocugu icinden (10-13 yas grubu) 1 kizimizi koruyucu aile yanina verebildik. sorunsuz sekilde aile de kizimiz da birbirlerine cok guzel ayak uydurdular. ertesi sene cok guzel bir aileye verdigimiz kizimiz ise kendisine saglanan imkanlarla yuzlerini bile hatirlamadigi aile fertlerini internetten bulup koruyucu ailenin yanindan ayrilmak istedi.

    koruyucu aile iseniz, cocugunuzun ise yaramaz da olsa bir ailesi oldugunu ve cocugunuza ne kadar kotu davranmis olsalar da cocugunuz icin oncelikli olanin -cogunlukla- oz aile olacagini unutmayin. bahsini ettigim durum, oz ailesini tanima imkani bulan, 10 yas uzeri cocuklar icin gecerli olmakla birlikte istisnalarin olmasi cok muhtemeldir.

    bir gun ben de istiyorum koruyucu aile olmayi. devlet tum imkanlarini o cocuklar icin seferber ediyor, inanin. gonulluler, bagiscilar cocuklara her seyin en iyisini yagdiriyor. calisanlar her zaman cocugun rahat etmesi icin ugrasiyor, sevgi ve emek veriyorlar; ama bir cocugun aile ortaminda, ev ortaminda buyumesi ve yasamasi en dogal hakki. umarim daha cok cocuk koruyucu aile ile tanisir, hatta daha da onemlisi o cocuklar o yuvalara yerlesmelerini gerektirecek kadar kotu seyleri yasamasinlar.
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap