7 entry daha
  • woody harrelson hatrına izlemeye başlayıp acayip severek bitirdiğim filmdi. son dönemlerde gençlik hezeyanlarını ve anksiyeteyi çok iyi anlatan şeylere denk geliyorum, my mad fat diary'i yeni bitirdiğim dönemde bu filme rastlayınca bayağı hoşuma gitti. gençlikteki tek dert pek çok sabun köpüğü yapımdaki gibi "sivilcelerim mi çıktı? hoşlandığım çocuk benden hoşlanmıyor..." olmuyor çünkü, "en yakın arkadaşımın en yakını ben değilim, ailemi ne zaman kaybedeceğim, kalabalıkta ağzımı açtığımda doğru bir şey söyleyebilecek miyim, kendimi insanlara kabul ettirmek için olmadığım gibi görünmeyi göze alabilir miyim? hayatımla ne yapacağım?" falan oluyor, bunu eğlenceli bir şekilde ekrana yansıtmak da gayet mümkün, bunları izleyiciye derli toplu bir hikayeyle vermek için de illa ki dram ve festival filmi yapmaya gerek de yok, komedi yapımları da eli yüzü düzgün bir şekilde ilkgençlikten bahsedebiliyor isteyince, vallahi.

    my mad fat diary seven bunu da sever, benim gibi sırf woody harrelson için izleyecek olanlar da hiç çekinmeyip izlesin, "kendisi için katlanılıyor" demek filme haksızlık.

    --- spoiler ---

    woody harrelson'un üzerine yapışan doğal sarkastik oyunculuk da kendince kült oldu bence, artık bayağı "woody harrelson gibi oynamak" gibi bir şeyden bahsetmeliyiz. nadine'i kendi evine götürdüğü sahnede, nadine'in salondaki bebeği görünce öğretmeninin bir ailesi olduğundan haberi olmadığını göstermek için "what the hell?" dediği anda woody harrelson'un "aman tanrım, bu bebek eve nerden girmiş, ne yapacağız şimdi? shit!" diyerek bebeği kucakladığını görünce sırıttım, bunun gibi diyalogları milyon tane amerikan dizisinde ve filminde görüyoruz, hepsi de bana reklam falan izliyormuşum gibi hissettiriyor, sadece woody harrelson yapınca gözüme hoş görünüyor böyle şeyler. o yapınca amerikanların kendi aralarında böyle atışarak konuştuklarına inanıyorum mesela, o yapmayınca bir new girl'de, bir ne bileyim the intern'de, chef'te falan başka iyi oyuncular da yapsa sanki "amerikan rüyasına hoşgeldiniz..." diye reklam sesi girecek gibi geliyor.
    --- spoiler ---

    ama isminin hakkını koskoca filmde bir kez stevie nicks çalmayarak vermemiş oldu, bu da not düşülsün.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap