80 entry daha
  • kesinlikle 'olmuş film'. buradan sonra her kelimem spoiler olabilir ve kesinlikle spoiler yemeden izlemenizi tavsiye ediyorum. hatta mümkünse imdb'ye girip james mcavoy'un karşısına bile bakmayın.

    --- spoiler ---

    her çok bilmiş sinema izleyicisi gibi ben de olayın casey cooke'un kişilik problemi ya da bilinç altı olduğunu düşündüm, filmin de sonu baştan belli bir çoklu kişilik bozukluğu temalı, gerilim olduğunu düşündüm. son 6 dakikaya kadar da kendimden oldukça emindim ama finalde m. night shyamalan gösterdiği köşeye vurdu, gol oldu. olay böyle olunca da işin rengi değişti ve film 'izlediğim en özgün bilim - kurgulardan' diyebilirim. resmen psikolojik hastalıklara bakışım değişti, ufkum genişledi. araştırmadım ama çoklu kişilik bozukluğunda farklı karakterlerin farklı hastalıklara sahip olması düşüncesi bile muazzam.
    filme dönersek bu konu ancak bu kadar güzel işlenirdi. bu rol ancak james mcavoy'un oynadığı kadar oynanırdı.
    eleştirim yok mu tabi ki var. yarı çıplak genç kız kurbanlar ucuz numara olmuş ve gerek yokmuş. olay sadece casey ile yürüyebilirdi. kız yeme mevzusunu da mantığım sindiremedi. başka bir şey bulunabilirdi. kızların odalardan kaçma konusunda pek istekli olamaması da yine mantık dışı.

    --- spoiler ---

    toparlarsak oldukça başarılı buldum. çok dillenmeden izlenmeli.
472 entry daha
hesabın var mı? giriş yap