21 entry daha
  • romanı salt kurgusal, öyküleyici bir metin olarak ele alan yazar söylemi.
    klasikleşmiş eserler ortaya çıkarmış yazarlar eserlerinde pek çok özelliği barındırır. bazı kitaplardan kısa kısa bilgiler vermek gerekirse;
    oblomov adlı eserinde ivan goncarov eski rusya ve yeni rusya'yı karşılaştırarak eski rusya yanlılarını eleştirir. yani rusya'nın ilerleyebilmesi için gereken şeyleri romanında okuyucularına mesaj olarak verir.
    hayvan çiftliği adlı eserinde george orwell rusya'daki komünist rejimi diğer ülkelerden hiç farkı yok aslında diyerek eleştirir. bakın adam alenen siyasete, ülke yönetimine-idaresine ilişkin eleştiriler sunuyor.
    suç ve ceza adlı eserinde dostoyevski suç denilen kavramı, suçluluk psikolojisini derinlemesine analiz ediyor. roman bu yönüyle hem psikoloji bilimine katkı sağlıyor hem de insanlara konu üzerinde düşünme fırsatı sunuyor.
    reşat nuri'nin acımak adlı romanını ele alalım. bir öğretmen bu romanı okuyarak kendisine pay çıkarabilir.
    roman sadece hoş vakit geçirmek için okunması gereken yazılı eser değildir. eğer böyle algılanıyorsa okunan eser zaten okuyucuya hiçbir şey katmaz. önemli olan verilmek istenen, yazarın üstü örtülü olarak anlattığı şeyleri algılayıp onlar üzerine kafa yormaktır.
988 entry daha
hesabın var mı? giriş yap