7 entry daha
  • --- alıntı ---

    hayvanseverlerin hassasiyetini anlıyorum ama bir iki noktaya değinmek isterim. sizin mantığınıza göre hiçbir sinema filminde veya edebi eserde tecavüz, cinayet, savaş, kısacası suça ilişkin her ne tür eylem varsa bunlar da olmamalı. demek ki kozinski'nin boyalı kuş kitabını okusanız isyan edersiniz. ama anlattıkları gerçektir. kozinski o kitapta çocukken yaşadıklarını anlatıyor.

    sanat ve edebiyatta bir eylemin betimlenmesi onu teşvik ediyor anlamına gelmez.

    orhan pamuk'un benim adım kırmızı kitabında şeküre karakterinin 12 yaşındaykenki güzelliği, dudaklarından göğüs uçlarına kadar ayrıntılı bir şekilde betimlenir. nobel almış olan bu eser pedofiliyi mi teşvik ediyor sizce? hakeza, hatırladığım kadarıyla masumiyet müzesi ve kafamda bir tuhaflık kitabında da çocuk yaştaki kızlar ayrıntılı betimlemelere konu ediliyor. orhan pamuk sapık bir pedofili mi?

    edebi ve sanatsal eserler bir bütündür ve genel bağlamıyla değerlendirilmelidir. bu kitabı öncesi ve sonrasıyla okudunuz mu yoksa sadece o kısmı mı okudunuz burası önemli. yazarı ve yayınevini bilmiyorum ama sanmıyorum ki bu kitapta zoofili teşvik edilsin. böyle bir şeye kimse cüret edemez.

    --- alıntı ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap