3682 entry daha
  • simdi amerikali olmayip da bu adami tutuyorsaniz , kisisel degerlerinizi gozden gecirin derim. basari ve paraya tapiyor olabilirsiniz.
    eger sizin icin niyet onemliyse, bu adamin kafasinda iki onemli sey var , biri kendi egosu ve cikarlari digeri "amerika". hangi amerika diye sormaniz lazim. amerika'nin "yerli"si yani anglosakson amerika. gocmenler ,( din, dil farketmeden ortadogulu gocmenler latinolar) bu amerika'da asil vatandas degil, amerikanin sahibi degil. 2 kusaktir amerikali olsalar bile degiller. sadece ekonomide rol alarak asil vatandasin yasam kalitesini yukselten calisanlar. dusundugu gibi konusuyor diyorsunuz, adam ne zaman irkci bir sey soylerse hakkaten dusundugu gibi konusuyordur. eger daha inclusive bir seyler diyorsa politikaci gibi kiviriyordur. ki secim kampanyasindan sozlerinden vazgecti.
    "drain the swamp" ve wall street karsiti soylemlerinden.
    obama da kotuydu onu niye elestirmediniz diyen insanlara cevabim, glenn greenwald ve the intercept websitesi, the young turks gibi mainstream olmayan sola yakin basin kaynaklarini gozden gecirmek. bu insanlarin sikayeti orta ve orta-sol basinin obama fan club gibi olmasi ve obama'nin bush'un politikalarini normallestirmesi.

    politikalari elestirirken de ad hominem takilmaya gerek yok. sarah silverman, madonna gibi unu zeka ve birikimine orantisiz insanlarin sacmalamasiyla ozgurluk savunma mesrutiyetini kaybetmiyor.
8370 entry daha
hesabın var mı? giriş yap