13 entry daha
  • yasak olan tüm kapsayıcılığıyla yasak, kabul olan tüm kapsayıcılığıyla kabuldür. yargılanma mekanizması kişinin yaratılışsal hasletleriyle ve niyetiyle orantılıdır.

    hal böyleyken sarhoşluk da çok katmanlı bir hadisedir. alkol ise birbiri ardına güçlenerek ve etkiyi bütüncülleyerek inen ayetlerle, tıpkı bir tedavi-terapi metoduymuşça, uzak durulması faydalı ve kesinlikle uzak durulmalı iki ucunda, önce uyarıp farkındalık sağlayan, son tahlildeyse kişiye içkiyi, hatta yanına yaklaşmayı dahi yasaklayan bir yapı hüviyeti taşır. kişiyi tekamülü ve bu yöndeki kararlarıyla, aşamalı uyarılarla da beraber bir noktada yalnız bırakarak, cüzzi iradesiyle yüzleştirir ve hidayeti ile dirayeti nispetince bir karar aldırır.

    harici olarak alkol, formu, tabiatı, lusiferyan kültürle ortaya çıkışı ve beynin yapısında kalıcı olarak yarattığı tahribatlar ile spiritüel bedenin hırpalanmasına, onda çatlaklar oluşmasına neden olur. git gide kişiyi kendi bilinçaltının ve nefsaniyetinin olumsuz yön ve tecelliyatlarıyla karşı karşıya bırakır.

    eski bir alkol düşkünü olarak söyleyebilirim ki, etkisinden aylarca hatta yıllarca kati suretle arınmadıkça yarattığı tahribat ve kimlik çöküntüsünü de anlayamazsınız.

    özü, azı çoğu yoktur bazı şeylerin. zira azının daveti her daim çoğunadır.

    uzak durun. illa sarhoşluksa dert, ruhani tahribatı bu yönde şiddetli olmayan bitkisel yollara başvurulmalı.

    lakin duru olmak her zaman en faydalısıdır. maalesef ki formunuzu kalıcı olarak tahrip eden madde, eylem ya da genel tabirle negatif enerji akışları içerisindeyken, tam da o noktadan referansla düşüneceğimiz için ekseriyetle kendimizi olumlarız. zira bakın bunu kabul etmek imkansıza yakın zorluktadır, ama öncesi sadece bir başkasının hayatı kadar canlanır olmuştur artık gözümüzde. ve kıyas etme mekanizmamız bu illüzyondan ötürü kaybolduğundan, doğru çözümlemeyi yapamayız. git gide hapsoluruz.

    zaman dairesel bir akıştır. bir yudum, kendimde ve yaşamımda gözlemimi de inanın hesaba katarak söylüyorum, alkolizm ile aynı şeydir ya da aynı şey olmaya her an için müsaittir. bir yaşamsal trajedi yeter artık o ateşi yakmaya.

    oysa hak etmeyecek kadar güzeliz.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap