13 entry daha
  • velev ki sağa sola takılmadan, arkadan kurulan oyuncaklar gibi sırf rotaya kilitlenip gerçekleştirildiğinde insanı fazlasıyla kendisiyle buluşturup kavuşturan, iç sesle ne sohbetler ne sohbetler yapılmasına imkan veren ya da tam tersi görüş alanınıza giren herkes ve her şey ile ilgili daha dikkatli bir gözlemci olmayı sağlayan eylem. ama satırlarımdan da anlaşılacağı üzere tek başınalık ile mümkündür bu, yanınıza bir arkadaş aldığınız anda büyüsü kaçar. tatsız.

    örneğin, bu sabah 10.12-10.57 arası 45 dakikalık normal bir tempoda, deniz kenarındaki yürüyüşüm 5009 adım tutmuş benim akıllı bıdık'ın gösterdiğine göre. ki bir anda 1.5 - 2 saatlik yürüyüşle 10 bin adımı tutturacağım diye helak olmaktansa, sabah ve akşamüstü olarak iki kısımda gerçekleştirmek daha mantıklı. bir de sakın ilk defa yürümeye başlayacaklar birden yüklenmesinler. kademeli olarak süreyi ve adımı artırmak doğru ve sağlıklı olanı.

    ilk kez yürümeye 2005 yılında göztepe stadı içinde başlamıştım. benim malum '9' sevgimin bir tezahürü olarak, ilk başta 2 saat içinde 9 tur atabiliyorken, bir iki ay sonra ise aynı 2 saatlik sürede 27 tur atacak hale gelmiş ve artık stadın dışına çıkma isteği oluşmuştu bende. sanki sığamamıştım ve küçücük gelmeye başlamıştı gözümde fıldır fıldır turlarken orası:)

    2006-2010 arasındaki dönem sessiz geçti, yürüyüşü ve aslında koşuşturmayı metazori yapmak durumunda kaldığım çok farklı bir zaman dilimiydi.

    2010 yazından itibaren, şu ana kadar günde ortalama 5000-8000 arası adım atıyorum. haftada bir -her ne kadar bir süredir aksatmış olsam da- göztepe köprüsünü başlangıç alırsak, inciraltı kent ormanı içinden özdilek'e kadar yürüyerek gidip, aynı güzergahtan geri dönüyorum son iki-üç yıldır da. haliyle 10 bin adımı bayağı bir geçiyor. yeterli.

    yalnız birkaç kez hızımı alamayıp 4-4.5 saatlik bir yürüyüş yapmıştım. biri 2010 yılındaki efsanem -hangi akla hizmetse- güzelyalı'dan narlıdere şehitlik'e kadar yürümüştüm 3.5-4 saat tutmuştu (15 kilometre sırf gidiş) ve o zamanki telefonumda böyle bir uygulama bulunmuyordu; 29 ekim günüydü, yağmur yağmaya başladığından dönüşü otobüsle yapmak zorunda kalmıştım.

    diğeri de 7 aralık 2016 tarihinde gerçekleştirdiğim evladiyelik olanı. göztepe köprüsünden konak'a kadar deniz kenarından yürüyüş, oradan kemeraltı'na dalış ve geri dönerek vapurla karşıyaka'ya geçip, bostanlı iskelesine kadar yürüyüş. tekrar vapurla üçkuyular vapur iskelesine varış, kent ormanına şöyle bir fazla ilerlemeden ucundan göz atıp geri dönüş ve pestil kıvamında akşamın sekizinde uyuyakalış. normal:) kaç adım attığıma gelince: 20.762.
330 entry daha
hesabın var mı? giriş yap