473 entry daha
  • ispanya ile neler yapmam gerektigini merak ettigim oyun.

    ispanyayi olusturdum, portekizi komple sildim, ingiltere ana karasinda ufacik kaldi, ingilterenin solundaki adayi da aldim. scotland duruyor.

    fransa provence ve savoyu aldi. su anda rivalim ve cok gucluler.

    osmanli diger rivalim, tum dunya dalsa onunu kesemeyecek duruma geldiler. italya kiyilarina cikartma yapabilirler mi bilmiyorum saglam donanmasi bulunuyor.

    koloni olarak karayiplerde 3 yer haric komple bende. asagida brezilyada 5 6 bolgem var, panamanin trade nodunu scotlanda kaptirdim fransa ile ally olduklarindan alamiyorum. ustte amerikaya dogru ve meksika kiyilarinda birkac bolgem daha var.

    simdi asil problemlerin sunlar

    1- fransaya saldirmak istiyorum ama adam gibi komutan cikmiyor. fransanin ordusu da cok guclu. avusturya ile girsek bile kazanabilecegimizden emin degilim. karsisinda uygulayabilecegim bir taktik var mi?

    2- kolonilesme olarak nerelere onem vermem lazim?

    3- hre ye nasil katilirim hre den nasil toprak alirim? bir savasta verden'i aldim tek bolgeyi, yanlarindaki bolgelere saldirmak istedigimde karsima muttefigim avusturya geliyor. fransayi halletmeden avusturyayi kaybetmek istemiyorum.

    yesillendirirseniz sevinirim.

    edit: (bkz: ingiltere’nin solundaki ada) derken kildare’den bahsediyordum da olay nerelere geldi, değiştirmek istemedim. cahil demeyin bana :(
1926 entry daha
hesabın var mı? giriş yap