6 entry daha
  • sinan bey'le tanıştım ve kısa bir sohbet gerçekleştirdik. kendi gözlemlediğim artılarını ve eksilerini şöyle özetleyebilirim.

    kesinlikle disiplinsiz bir insanın yaşayabileceği bir sistem değil. laptop başında 8 saat takılırım, maaşımı alırım kafasındaysanız hiç bulaşmayın. ide mi açık, browser mı açık takibinin yanında, çalışma saatiniz içerisinde kameradan ekran görüntüsü alma hakkını da kendilerine veriyorsunuz. rahat çalışma ortamı ararken ufak bir big brother hissiyatı yaşayabilirsiniz. ikinci bir konu da kariyerinde yükselmeyi hedefleyenler için çok imkan sağlayan bir sistem olmaması. bu ilk ağızdan teyit aldığım bir bilgi değil, internet araştırmalarım sonucunda ulaşmıştım, o yüzden şu an geçerli olmayabilir. sistemde size yapacağınız işi atayan bir kişi ile muhattapsınız ve tek iletişim kurduğunuz kişi o. böyle bir sistem içinde de terfi ya da zam söz konusu görünmüyor.

    belirli bir iş disiplinene ulaşmış mimar ya da senior pozisyonda kişiler için uygun bir sistem diye düşünüyorum. eğer kendinizi organize edebiliyorsanız ve motivasyon konusunda sıkıntı çekmiyorsanız zamanınızı çok daha verimli kullanabilirsiniz.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap