4 entry daha
  • sözlüğü takip etme ve okuma sebeplerimden biri de bazı kitaplar ve filmler hakkında pek bilinmeyen bilgiler veren, ayrıntıları anlatan, farklı açılardan yaklaşan kişilerin yazılarıydı. gözden kaçan bir ayrıntı veya farkedilmeyen ama yapılan atıfları okumak bana zevk veriyor. bundan benim gibi zevk alanlar olduğunu düşündüğüm için elimden geldiğince bende aynısını yapmak istiyorum, bunun gibi yazan başkalarının yazdıklarını okumak istiyorum.

    mesela yüzüklerin efendisi evreni hakkında kitaplar, kronolojiler var, tolkien 'in beslendiği mitolojiler, hikayeler hakkında onlarca kitap, belgesel var. bu ise kaynağın kendisi, üstelik kafkas ve orta asya mitolojisi ile karşılaştırlamalı olarak. yüzüklerin efendisini seven ve mitolojiye ilgi duyanların bu ilgisini çekmezse ne çeker bilmiyorum.

    yüzüklerin efendisi ve mitoloji seven ama yazarı tanımayanlar olabilir onlara da şöyle bir ayrıntı vereyim; kendisi yüzüklerin efendisindeki şiirlerin çevirilerinin hakkının verilmediğini düşündüğü için kendi oturup çeviren biridir. ayrıca sanırım 25 şubat ankara, 11 martta istanbul'da imza günü olacak.

    karşılaştırmalı mitoloji tolkien ne yaptı
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap