7 entry daha
  • aslında algı farklılığı ile ilgili bir durumdur. erkek olarak anlatılanlar doğru değildir. kadın solipsist bir zihin yapısına sahiptir ve bir erkek gibi düşünmez. kendine öyle bir dünya örer öyle bir inandırır ki siz orada "kişiyi" temsil etmezseniz, siz orada sadece "karaktersinizdir". önemli olan sizin kim olduğunu değil, ona ne sunduğunuzdur.

    o karakter öldüğünde siz de ölürsünüz. çünkü temsil ettikleriniz gitmiştir. örneğin hayatınızın kötü bir dönemindeyseniz, başta temsil ettikleriniz yok ise kadın yavaş yavaş sizden soğur. o sebeple kadın çeker gider, arkasına bakmaz, bakmasına gerek yoktur, onun dünyasında siz artık yoksunuzdur ve erkeğin her "geri dön" düşüşünde daha da emin olur. her cümlenizden kendince, sizden soğuyacak anlamlar çıkaracaktır. yine emin olun aynı duruşu gösterip, bir şekilde gücünüzü kazanırsanız geri dönebilir veya acı çekebilir. hatta acı çekmesini istiyorsanız onun kendini onaylamasına ve kesin yagıya varmasına izin vermeyin. bu nasıl olur? sizi suçladığında onu önemsemeyin, dediklerini ciddiye almayın, kesinlikle ama kesinlikle bir şeyi açıklamaya çalışmayın. sen bilirsin diyerek kestirip atın. bırakın gitsin. huzurlu olamayacaktır, çünkü kendi içinde; kendi için bir sebep, inanmak için bir olay yaratamamış yani kendine onay vermemiş olacaktır. (ben genelde acı çekmelerini istemediğim için hep bu onayı verdim)

    giderse, fark etmeden kendinde iz kalır. sizi geride bırakmış olabilir fakat bilinçaltında yer edersiniz. evet bıraktığı kişi kısa bir ilişki ise önemli değildir fakat uzun süreli bir ilişki ise kolay kolay unutmaz, beğenmez, kabul etmez. daha yüksek kalibre erkek arar, belki bulur, belki bulamaz. arada evlenenler var ya, onların çoğu boşanacak, inanmayın. ancak kendinde iz bıraktırmamış kadınlar mutlu olabilir.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap