• porto kariyerine enfes bir başlangıç yapmış olan acayip topçu. aile arasında tiquinho soares yahut tiquinho olarak da bilinmektedir.

    91 doğumlu. 2015'e kadar kendi ülkesinin (berezilya) alt lig takımlarında dolaşmış ve 2015 yılının ocak ayında nacional da madeira'ya transfer olmuş. mayıs 2016'da ise vitoria guimaraes'in yolunu tutmuş. sonrasını biliyorsunuz.

    bilmiyorsanız ben söyleyeyim: kart cezası nedeniyle, 2016-17 sezonunun devre arasında 3.5 milyon euro'luk bonservis bedeliyle transfer olduğu porto'nun estoril'le oynayacağı ilk maçta forma giyememişti. kulüpteki ilk resmi maçına sporting lizbon karşısında çıktı, iki gol atarak galibiyeti getiren adam oldu. sonra porto'nun eski takımı vitoria guimaraes'i 2-0 yendiği maçta yine bir tane salladı. dün gece oynanan tondela maçında ise bir gol bir asistle 4-0'lık galibiyetin mimarı oldu.

    porto denen dingil ordusunu bu sezon takip edenler, bu adamın takımın havasını nasıl değiştirdiğini görecektir. bir maç gol atsa diğerinde atamayan, puşt gibin ibne gibin saçmasapan bir porto vardı bu sezon. bu adam geldiğinden beri yağ gibi akıyorlar şerefsizim. tek başına porto'yu ayağa kaldırdı dersem abartmış olmam.

    helal olsun koca burunlu adam. bu performansını sürdürürse birkaç sezon sonra 50 milyona değilse bile 15-20 milyona itelenebilir belki bir yerlere. 26 yaş çok genç değil ama 28-29 da hiç fena değil bir futbolcu için. merakla bekliyorum sezonun ve kariyerinin geri kalanında yapacaklarını.

    şahsen böyle hikayeleri çok seviyorum tembel bir sığır olarak. adamın 25-26 yaşından sonra parlamış olması muazzam bence. ilham veriyor resmen.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap