101 entry daha
  • iyi beklentiyle gidip sinemadan memnun ayrıldığım film. o anki ruh haline memnun demek doğru olmaz ama berbat desem yanlış algılanacak. öncelikle james mcavoy'a extraordinary performansından dolayı teşekkür ederiz, dr frankenstein'dan sonra canavarın hakkını da fazlasıyla vermiş. anya taylor-joy'u da gerek yeteneği gerekse güzelliğiyle gelecekte sık sık görecek gibiyiz. senaryo harika olmasa da iyiydi, bazı sıkıntılar vardı. yönetmenliği de beğendim. 7.5/10.

    --- spoiler ---

    yalan olmasın ben de her an bütün muhabbetin casey'in kafasında döndüğünü zannettim. insan vücudunun nasıl bir karakteristiğe sahip olacağını beynin belirlediğine her zaman inanmışımdır. insanın gerektiği zamanlarda insanüstü yetenekler gösterebildiği görülmemiş bir şey değil, seyit onbaşı'nın 200 küsür kg mermiyi kaldırabilmesi yakın bir örnek mesela. bu durum hastalıktan kaynaklanmasa da beynin neler yapabildiğini göstermekte, demek ki farklı çalışan beyin vücudu da farklı kılabilir. çok fazla "öğretildiğimiz" için çok kısıtlandığımızı düşünüyorum.

    geyik avlama mevzusu güçlü olanın güçsüz olan üzerindeki hükmünü gösteriyor ki beast diğer insanlardan üstün olduğu için onlara istediğini yapma hakkını kendinde görüyor ve onlarla besleniyor. bu mevzu biraz prisoners'ı çağrıştırdı.

    kızın acı çekmiş olduğunu gördü ve onu serbest bıraktı. bunun empati ile ilgisi yok elbette. fazlasıyla acı çekmiş olduğu için daha güçlüydü (filmin başından beri diğer kızlarla kıyaslanabilir), bu onu diğer insanlardan daha üstün yapıyordu ve belki bu nedenle kendi türüne yakın gördü ve beslenmek istemedi? belki.

    senaryodaki sıkıntılara gelecek olursak mantıktan ziyade mantıksızlık hataları. madem yukarıda bir çıkış olduğundan şüpheleniyorsun, bunu daha uygun bir zamanda denersin. madem kevin'ın içeride birilerini sakladığını düşünüyorsun, gitmene izin vermişken gider polisi ararsın kendin dedektifliğe kalkışmazsın. kağıda yazdığın şeyleri kaburgaların ve omurgan kırılmadan önceki sürede kendin de söyleyebilirdin, kale boş iken pas atmak niye? yani ölümcül hatalar değil ama sırıtıyor.

    son olarak bunu beğenenler identity'yi de izleyebilirler.

    --- spoiler ---
451 entry daha
hesabın var mı? giriş yap