7728 entry daha
  • fenerbahçe tarihinin en zor döneminde görev almış ve o dönem ali koç'la birlikte takımı çekip çevirmiş,

    2010-2011 sezonunda şampiyon olmuş,
    başkansız 2011-2012 sezonu 2. olmuş,
    2012-2013 sezonunda ise 3 as oyuncusunda yoksun çıktığı maçta avrupa ligi final biletini kaybetmiş ve ligde de sezonu 2. bitirmiştir.

    2. olduğu 2011-2012 sezonu başlamadan hemen önce takımdaki en önemli oyuncular gitmiş, transfer edilmesi düşünülen önemli oyuncular transfer edilememiştir.

    türkiye liglerinde oyun içinde takımın koşu mesafesine dikkat çeken, bunu artırmaya çalışan, rakip kim olursa olsun benim takımım ondan daha çok koşmalı diyen ilk insanlardan birisidir. belki de ilki. şimdi bu koşu mesafeleri oyun içerisindeki en önemli istatistik olarak gösteriliyor ekranlarda.

    o dönem dirk kuyt'ın bir maç sonu açıklaması vardı. maçtan önde hocanın kendilerine her şeyi en ince ayrıntısına kadar ezberlettiğini. sahaya çıktıklarında rakiple ilgili bir sürpriz yaşamadıklarını söylemişti. bu da kendisinin ve ekibinin titiz çalışmasına güzel bir örnektir.

    yine kendisi fenerbahçe'de bilime, teknolojiye yatırım yapan ilk antrenördür.

    bu adamın oynattığı futbolu beğenmeyebilirsiniz ama o dönem yaşanan her şey düşünüldüğünde bu adam başarısızsa kimi, hangi şartlarda nasıl başarılı ilan edeceğiz çok merak ediyorum.

    kendisi sistem hocasıdır. bugüne kadar türk takımları olarak avrupada başarısız olmamızın nedeni yıllara dayalı bir şekilde sistem inşa edilmemesi. sivas'a, karabük'e 5 gol atınca çok süper takım olduk sanıyoruz ama işin aslı öyle değil. avrupa'da başarı gelecekse yavaş yavaş inşa edilen, kendisine ait sistemi olan takımlarla gelir. avrupa'da kalıcılık ancak bu şekilde sağlanabilir.

    umarım tekrar gelir ve kaldığı yerden devam etme şansı olur. umarım aziz'in olmadığı bir fenerbahçede çalışmak nasip olur kendisine. umarım sivas maçı sonrası koridorlarda futbolcular tarafından sevinçle kucaklandığı o güzel mutluluğu defalarca yaşama şansı bulur fenerbahçede.

    https://www.youtube.com/watch?v=mmcmgk4wmqa
14246 entry daha
hesabın var mı? giriş yap