• buraya ciddi ciddi cevap mi yazacak insanlar şimdi? yani tez ne kadar ciddi ki insanlar ciddi cevap versinler. escinseller üreme organlarını mı aldırıyorlar ki üreyemesinler. üremek istemiyorlarsa üremezler. ama istedikleri takdirde üreme kapasiteleri olduğu gibi yerinde duruyor olacaktır ki kısırlığın hastalık olarak algılanması insanın istediği halde üreyememesiyle alakalıdır. istedikleri takdirde karşı cinsle ilişkiye girmelerine de gerek yok günümüz koşullarında. suni döllenme, taşıyıcı anne gibi yöntemlerle gayet üreyebilirler.

    son olarak asıl hastalık olan homofobikliktir. insanlara nasıl yaşayacaklarını dayatabilecek hadsizlik ve şuursuzluğa sahip olmak ciddi bir psikolojik rahatsızlık olsa gerek.

    edit: yineliyorum eşcinseller üreme kapasitelerinden bir şey kaybetmezler. eşcinsel bir kadın yumurtalıklarını ve rahmini aldırmazken eşcinsel bir erkek de testisini aldırmaz. dolayısıyla eşcinsel bir insan teoride bir heteroseksüel kadar ureme kapasitesine sahiptir. (transseksüeller için bu durum farklı tabii.)

    eşcinsellerin üremek istemediği varsayımı da, bu tezi ortaya atan müthiş beyinlerin eşcinsellik algısıyla ilintili. bir mesaj gelmiş. "siki kalkmıyor nasıl üresin?" buyurmuş ismi bende kalacak bir yazar. çünkü eşcinsel eşittir gay, o da yetmez pasif gay, o da yetmez "siki kalkmadığı" yani fiziksel bir yetersizliği olduğu için böyle. algınız bu yönde olabilir ama üremek ve sevişmek birbirinden farklı şeyler. eşcinsel bir birey karşı cinsle sevişmek istemiyor, bununla ilgilenmiyor. bunun üremekle ne ilgisi var. her sevişmede üremiyoruz, günümüzde her üreme de sevişmeyle olmuyor. şaşıracaksınız belki ama eşcinseller de çocuk sahibi olmayı isteyebiliyorlar. eşcinsel birlikteliğin yasal statüye kavuştuğu ülkelerde evlat edinen ve hatta yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle çocuk sahibi olan eşcinseller var. bizim gibi bu konuda yasaları yetersiz olan ülkelerde eşcinsel ebeveynlerin varlığından haberdar olmak zor eğer çevremizde yoklarsa. fakat bu olmadıkları anlamına gelir mi bilmiyorum.

    edit: başlığı açan yazar bir ara lanetliydi. şu an durumu ne bilemiyorum. başlık başa kalmış olabilir.
236 entry daha
hesabın var mı? giriş yap