• ayşe durmaz'dır.

    haberdeki videoda qnb harfleri görünüyor, finansbank yakın zamanda çok sayıda işçi çıkardı. eğer finansbank olduğunu teyit edebilecek varsa yeşillendirsin, veya yazsın lütfen.

    ayşe durmaz, bankanın kızı ilke durmaz'a kötü referans verdiğini, bu yüzden açlık grevine başladığını söylüyor. referans meselesi, çalışanlar örgütsüz olduğu halde işverenlerin mektuplaşarak çalışanlar aleyhine örgütlenmesini ifade ediyor bana kalırsa. böyle bir konuda eylem yapmak zor iş. ayşe durmaz da haberdeki videoda bu kararı alıncaya kadar aylarca düşündüğünü söylüyor. bir de mektup yazmış:

    "dertli bir annenin çığlığı ve çağrısı!
    zorla işten atılan, kesinlikle başka bir işte çalışması engellenen, hayatı karartılan, yaşarken aç kalmaya mahkum edilen tüm gençlerin annesi olarak başta evladım adına sesi ve çığlığı olmaya and içtim. canımı koyuyorum ortaya. ben derdimi anlattım, üstüne yatıldı. bir annenin evlatları için aşamayacağı engel yoktur. ben hayatları yok edilen tüm mağdur gençlerin annesi olarak önce açlık grevine sonra da ölüm orucuna yatıyorum.

    benim iki yavrum da yaşıyorken ölüyse ben hiç yaşamıyorum
    …….bank genel müdürlüğü önünde sesimi duyurmaya and içiyorum. sadece bu gençlere değil aileleri de bitiriyorsunuz. ülkeyi yönetenlerin dikkatine sunuyorum... bir duyun, kulak verin. bu çirkin tavırların yarattığı travmalardan devleti haberfar ediyorum. korkmayın gençler..
    haklıysanız haykırın, asla pes etmeyin..
    ölümün içinde bir nefes arıyorum." bir yolculuğa çıktım, sonuna varacağım.."

    http://www.paramedya.com/…nde-aclik-grevine-basladi
    http://www.paramedya.com/devami/32843/

    ek: bir de şu var: https://plazaeylem.org/…bir-carpi-atmislar-boyle-x/

    edit: finansbank'tı elbette. düzenlememişim.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap