2 entry daha
  • dün ,90 yaşında vefat etmiştir güzel insan ,büyük yönetmen.ayrıca kendisi,yunan sinemasında tarih yazan ünlü oyuncu thanasis veggosu keşfetmiş kişidir..bu tanışmanın hikayesini şöyle anlatmıştır kendisi.
    komünist olan koundouros 1949 da yunanistandaki iç savaştan sonra tutuklanır ve makronisideki toplama kampına götürülür.
    ayrıca kendisi tanınmış ve zengin bir ailenin olduğu için ,işkenceci askerler tarafından kendisine bir ayrıcalık tanınır ve bir isteği ,arzusu olup olmadığı sorulur.kendiside askerlere,hergün onların yüzünü görmek zorunda olmayacağı bir yere gitmek istediğini söyler,ve kendisine adadaki ıssız ,kimsenin ve hiçbirşeyin olmadığı bir tepeye gitmesine izin verirler.
    hayata küsmüş olan ve büyük umutsuzluk içinde olan koundouros günlerce öylece hiçbir şey yapmadan ,aç susuz,tepeden denize seyreden koundourosun yanına bir gün bir asker gelir ve önce hiç konuşmadan etraftan bulduğu şeylerle çok kısa bir zamanda ona başını sokabileceği bir çadır yapar,öyle çevik ve hızlı hareket ederdi koundouros onu izlemekte zorlanır ve adeta büyülenir ,hareketleriyle hafif deliye benzeyen askerden ve ona ne yaptığını sorar.
    asker ona burada o halde kalmaya devam ederse yakında öleceğini söyler ve ona her gün kışla'dan kilometrelerce yol yürüyerek su ve yemek taşır,o kişi thanasis veggostur, bir daha hiç ayrılmazlar.
hesabın var mı? giriş yap