881 entry daha
  • hakkında bir şey yazmadığımı yeni farkettiğim, "beğenen çok beğeniyor beğenmeyen de hiç beğenmiyor" türden bir film. izleyeli biraz oldu ama hala aklımda olan kısımlarıyla birşeyler yazayım dedim.

    ilk etkileyen kısmı filmin açılışı. güzel bir şarkı ve gösteri eşliğinde, kamera kaydı hiç kesilmeden (buna sinema sektöründe ne deniyordu bilmiyorum) hoş bir koreografi izliyoruz. epey uğraşıldığını düşündüğüm bu sahneden sonra zaten filmi çok beğeneceğimi hissettim.

    sonrasında klişe sayılabilecek bir senaryo, bir müzikal olarak karşımıza çıkıyor. normal bir film olsa ve oyuncular değişse büyük ihtimal yarısında sıkılmış olacağım bir film olurdu. ama oyuncular o kadar güzel yakışmış ki rollere, müzikler görseller vs hakkaten etkileyici bir şey çıkmış ortaya. tabi aslında çok daha güzel besteler olabilirdi. ve daha da fazlası olmalıydı. yine de bu tarzı sevmeyenler için bile çok cazip bir film olmuş.

    girişten etkilendiğimi söylemiştim. filmin sonundan da çok etkilendim. her şey aslında ne kadar farklı olabilirmiş. seçimlerimiz nasıl büyük değişiklikler doğurabiliyormuş. insan ister istemez yaptığı seçimleri ve başına gelenleri sorguluyor. çok duygusal bir kapanış olmuş. yine de sondaki buruk tebessümler mutlu etmedi değil.
681 entry daha
hesabın var mı? giriş yap