69 entry daha
  • sözlük bir üniversite dersi değil, intihal vs. ile ilgili regülasyon yok, olmasın da, ancak birisi bir metni kaleme aldığında aksi belirtilmediği sürece okuduğun metnin ve cümlelerin o kişinin aklından, kaleminden klavyesinden çıktığını varsayarız. şimdi verdiğin anektod-örnek, metaforlar vs. vs., metnin girişi gelişmesi sonucuna kadar başka bir metinle örtüşüyorsa bu çeviridir, güzeldir hoştur ancak senin yazdığın değil çevirdiğin bir şeydir. okuyucu ise onun senin cümlelerin ve kurgun olduğunu sanıyor. sen de amacın bu olsun olmasın bunun primini yapıyorsun, bu duruma kayıtsız kalmak etik sorunudur, ahlaken problemlidir, bilerek yanıltmadır.
    dersin ki reddit'ten redpil şunları yazmış size ben çevireyim anlatayım gelin yamacıma dersin okuruz istifade ederiz. sıkıntı olmaz.

    yoksa birden fazla kaynaktan aldığın benzer uyumlu fikirleri bir araya getirsin, özetlersin, ard arda dizersin kendi cümlelerinle yazarsın, kimse gaynah?? bibliyografya?? referanslar?? demez sana, burası sözlük, ok... zaten kimseye vahiy geliyor da bunları yazıyor sanmıyoruz, bir yerlerden okudun da yazdın, onu var sayıyoruz.
    ama metnin senin metnin olduğunu biliyoruz ve burada da kandırılmış olmuyoruz.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap