1155 entry daha
  • fırat kalkanı operasyonu başladı başlayalı öyle garip şeyler yaşandı ki neticesinde çıkardığım sonuç şu; biz harbiden büyük ve güçlü bir devletiz.

    ypg/pkk daha önce de öso saldırmasın diye tel rıfat ve çevresindeki köyleri rejim'e bıraktığını söylemiş ve kendi bayraklarının yanına rejim bayrakları çekmişti. o zaman için de şimdi de kafama takılan iki soru var. birincisi: bu ypg/pkk kimin toprağını kime veriyor? ypg/pkk suriye'nin muhalifi de öso kriptondan mı geldi? ikincisi de: neden afrin'in tamamı değil de tel rıfat'a kadar olan bölge ve neden tüm münbic değil de münbic'in batısı? aslında bu sorunun cevabında çok şeyler gizli. hatta bu sorunun cevabında rejim neden koştura koştura fkg'nin daeş ile olan cephesini kestiğinin nedeni de var. çünkü münbic'in batısı muhabbetinde de tel rıfat muhabbetinde de fkg ile cepheyi daraltmak tek amaç. yani tarih; daeş'i de ypg/pkk'yı da türkiye destekli ufacık bir askeri birlikten koruyan, toprağının yarısı sözde dünyanın en vahşi terör örgütü daeş'in elinde olan rejim güçlerini yazmış oldu. terör örgütlerinin ne çok seveni varmış.

    daha önce rejim'in daeş ile fkg'nin irtibatını kesmeye çalışmasını fkg'yi münbic'e saldırmaya mecbur bırakmak olduğunu söylemiştim. ve bence doğru olanında bu olduğunu söylemiştim. fkg'de hem rakka olayındaki belirsizliklerden hem de cephe'nin kapanması ile münbic'e ilerlemek zorunda kaldı. bu durumu rusya rejim adına avantaja çevirdi. şu an ypg/pkk ile rusya arabuluculuğunda yapılan bu anlaşma ile ve daha önce ki tel rıfat ve etrafındaki köyleri rejim'e bırakma olayı ile birlikte bence şu an türkiye'nin ypg/pkk'ya komple saldırıya geçip (afrin ve münbic'e aynı anda) abd ile rusya'nın yakınlaşmasını-yakınlaşabilmesini izlemesi lazım. çünkü ypg/pkk, mandası abd'den izin almadan, rusya ile görüşüp münbic'in batısını falan kimseye veremez. hatta nereye kadar vereceğini falan abd söylemiştir, bunlarda anlaşmayı yapmıştır. yani başta trump mevcut iken rahat hareket edemeyen derin abd, türkiye tehlikesini durdurabilmek için böyle bir siyasi/askeri çözüm üretmiş. demek ki fkg bölgeye saldırıp alabilir(di) ve abd bir şey yapamaz(dı), izlerdi. ve bu durum da abd'yi çok zor duruma düşürürdü bölgede. özetle ne ypg/pkk'ya yapılan içinde çok acayip silahların olduğu silah yardımı, ne centom'un açıklamaları, ne abd bayraklı fotoğraf paylaşımları fkg'nin münbic'e saldırmasını engelleyemeyince bu planı devreye soktular.

    tayyip körfez turundan sonra tekrar pakistan ile görüştü. rusya'sı, abd'si, ypg'si, daeş'i, vs küfür tek millet. ve ümmetin bu millete ihtiyacı var.
212 entry daha
hesabın var mı? giriş yap