27 entry daha
  • işin şöyle de bir boyutu var ki bence asıl rezillik budur.

    bilemeyenler için kabaca yazayım. bir yardımcı doçent, doçentlik için başvuru yaptıktan sonra eğer yayınlarından kurul tarafından başarılı bulunursa mülakata çağrılır ve orada da başarılı olursa doçentliğini hak etmiş olur.

    şimdi bu kurul adayın danışmanlıklarını, hangi dersleri anlattığını falan da gözden geçiriyor. hatta yeterli danışmanlık yapmadığı veya yeteri kadar derse girmediği için red edilen adaylar da olur. bu durum mecburi değildir ancak çok kişi buna bakar.

    tezlerin yayınlandığı tarihte henüz doçentliğini almamış olan asiye akyıldız şu anda doçentliğini almış görünüyor. yani bu kişinin doçentlik jürisindeki 5 profesör de bu durumu yakalayamamış. yani türk akademi sisteminde bu durumu yakalayabilip bir şeyler yapabilecek son kurul da göremiyor. ama bizim ekşiçi bir arkadaş görebiliyor. çok acayip gerçekten.

    sistem her yerinden dökülüyor. insanlardaki bu cesareti anlamak mümkün değil. neden bütün bir kariyer çöpe atılır anlamıyorum. belli ki birilerinin tanıdığı, torpillisi iki kişi aradan çıkartılmış ve yüksek lisans mezunu olmuşlar. bu tezle ilgili herkesin soruşturma geçirmesi ve cezalandırılması gerekli.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap