40 entry daha
  • türk ticaret kanunu'nun mevcut enstrümanlarının yeterli olmadığı mekanizma. türk ticaret kanununda stock option , convertible bond gibi enstrümanların alt yapısı yoktur. daha türçesi ile açıklarsak "arkadaşım benim bir şirketim var, bana yatırım yap, 1 sene ayakta kalırsam sana şirketin %10'u vereceğim" veya "gel benim şirketime çalış, şu rakkamları tuttur, 3. sene sonunda sana şirketin %10'nu veririm" gibi uygulamaların hukuki alt yapısı yoktur.

    bu sebeple "amazon kaç sene kar etmedi" geyiğindeki finansman çözümleri türkiye'de çalışmaz, startup firmalarının kendilerini fonlamaları veya ortaklık yapılarını taahüt etmeleri gibi durumlar söz konusu değildir.

    dahada kötü olan ise kurumsal startupdır. fikri telif haklarının zaten olmadığı ülkemizde büyük holdinglerin saçma sapan paralar harcadıktan sonra startup kurucu ekibi genel müdür yardımcısının altındaki iş geliştirme müdürünün altındaki bir birime bağladıktan sonra, sonuç beklemeye çalışmaları, ve startup mantığına tamamen ters bir şekilde kurum kültürü ve biatının varıcağı yer olan büyük bir zarar kalemi olmaktan öteye gitmez.
118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap