11 entry daha
  • 7 yıldır gitarımı kendisine gönül rahatlığıyla emanet ettiğim candır can.
    bugün yine gittim, 1 yıldır değişmeyen teller, erimiş fretler, tabi ki de yamulmuş sap derken şöyle bir baktı, "haftaya gel al" dedi, "ustam hesap ne tutar tahminen" dedim, "ya bakarız onu hallederiz rahat ol sen" diye gayet rahat bir cevap verdi. 7 senedir tel değişimi+sap ayarına 20tl alıyor zaten kaç kere dedim "usta gel şunu bi 30-40 yapalım benim içim rahat etmiyor", "benimki ediyor" dedi ben de bi daha sormadım zaten.

    edirne'de bir aile dostumuz var. akustik gitarının da aynı şekilde fretleri eridiği için abuk subuk sesler çıkarıyordu. aldım yüksel ustaya götürdüm. gitarı sahibine geri teslim ettim. "ustaya benim için teşekkür et ben eskiden gitar filan çalmıyormuşum ne çaldığım bile belli değilmiş bu gitardan böyle ses mi çıkıyordu" diye bi geri dönüş oldu, utanmasa şimdi tel değiştirmeye bile gönderecek gitarı...

    öyle bir ustadır yani, bir kere eli değince tamirden gelip elinize gitarı ilk alışınızda "anaa bundan böyle ses mi çıkıyordu oha" diye kal geliyor. işini severek özenle yapan, güleryüzlü, tam bir sanatkar, esnaf gibi esnaf. bugün dükkanında arp vardı. adam edemiyceği enstrüman yoktur eminim.

    allah uzun ömürler versin ustam ya valla kalmadı senin gibi insan....
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap