47 entry daha
  • biraz abarttık bu oyunu sanırım.

    18 kişi ile çok rahat kendi ligimizi kurarak yaklaşık 2013'ten beri sürekli oynuyoruz.

    takım seçimlerini ilk lig bittiğinde lig sonucunda alınan menajerlik puanına göre yapıyoruz ve bu şekilde hedefi 16 olan takımı yöneten antrenör bile bir sonraki sezon 3üncü 4üncü sıradan takım seçebiliyor. burada adaleti sağladık ve çok da zevkli açıkcası. lige yeni katılan birisi varsa da herkes takımlarını seçtikten sonra kalan takımlardan seçimini yaparak giriyor.

    sonra bu da yetmedi gruplaşmalara başladık. kimin kilme yatacağını, kimin kamp basacağını vs konuşmaya başladık, daha da rekabet arttı.

    sonra baktık ki gruplaşmalar içerisinde adaletsiz transferler yapılıyor. atıyorum bayern munih'in ortalama bir oyuncusu darmstadt'ın yılıdızı olacağından bu transfer yok pahasına yapılıyordu. buraya da gerçekçi bir çalışma yapıldı (işte bizim aştığımız nokta da burası oldu); bir federasyon kurduk; kff.. bu federasyona oylama ile 4 kişi seçiltik. bu 4 kişi de arasından 1 başkan seçti. bu kurul kuralları belirledi:

    - bir takım, bir takımdan en fazla 2 oyuncu alabilir. (karşılıklı olarak toplam 4 olabiliyor)
    - bir takımın başka bir takımdan aldığı oyuncu 23 yaş ve altındaysa (gençse) oyuncu bedelinin minimum x1.5 katına, maksimum x1.8 katına satılabilir.
    - bir takımın başka bir takımdan aldığı oyuncu 24 yaş ve üstündeyse (yaşlı) oyuncu bedelinin minimum x1.3 katına, maksimum x1.8 katına satılabilir.
    -transfer listesindeki (ligdeki takımların haricindeki) oyuncular bu kurallara tabii değildir.
    - kuruldan bir kişi transferleri kontrol edecek.
    - bedeli ve yaşları aynı statüde olan oyuncular 1'e 1 takas edilebilir.
    -bu kurallara uygun olmayan şekilde yapılan transferler olursa; oyuncu oynamadan, gün geçmeden (parayı değerlendirmeden) geri alınmalıdır. yoksa cezalar belirlenecektir.

    ceza'ya gerek kalmadı ve herkes bu kurallara bağlı kaldı. bu durumda da lig gerçekten çok zevkli oldu. ama gruplaşmalara çözüm bulunamadı.

    busefer de gruplu bir lig çalışması içerisindeyiz. aramızdan oylama ile 2 kişi seçtik ve bunlar altında gruplaşıldı. gruplaşma legalleşti ve grup içi transferleri kuralsız kıldık.

    bakalım busefer nasıl olacak lig.
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap