11 entry daha
  • amerika'nın fırsatlar ülkesi tarafını gösteren filmdir. ancak film bu düzeni kutsuyor mu yoksa eleştirel bir yerde mi duruyor onu anlayamadım.
    roy kroc'un bu iş için nasıl çalıştığını ve adeta hayatını buna adadığını izlerken bir yandan da yaptıkları işe ve müşteriye daha saygılı, gerekirse büyüyüp zenginleşmeyelim ama öz saygımızı kaybetmeden bu işi yapalım diyen daha içten mcdonald kardeşlerin kroc tarafından nasıl aşağılandığını ve mcdonald's'ın ellerinden gittiğini görüyoruz.
    iş dünyasının vahşiliği ile ilgili filmden akılda kalan en çarpıcı cümle roy kroc'un mac mcdonald'a dediği '' yanımda iş yapan birisi boğuluyor olsa ağzında bi de ben hortum sokarım, sen bunu diyebilir misin?'' sözü.
    filmi izleyince aklıma steinbeck'in ''sosyalizm köklerini amerika'da bulamaz; çünkü fakirler burada kendilerini sömürülen bir sınıf olarak değil, geçici olarak sıkıntı yaşayan milyonerler olarak görmektedir.'' sözü aklıma geldi.

    bunların haricinde filmi sinematografik açıdan genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. o dönemin havasını vermekte de oldukça başarılı olmuş.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap