1 entry daha
  • oyunun bir internet adresi yok. rusyalıların takıldığı chat sayfalarında sizi oyuna alacak birileriyle karşılaşmanız gerekiyor. benzer bir gizli sistem daha önceki yıllarda kuzey avrupa ülkelerinde de yayılmıştı.

    oyuna girmek isteyen kişilere yönetici bir link gönderiyor. bu linke tıklandığında, karşı taraf bir virüs ile şahsi bilgilerinize ulaşıyor. oyunu geri çıkılamaz yapanın, burada alınan bilgiler üzerinden yapılan şantajlar olduğu iddia ediliyor.

    oyunun mantığı verilen günlük görevlerin yapılması ve bir fotoğraf ile kanıtlanması üzerine kurulu. görevler tahmin edilebileceği gibi korku ve şiddet temalı. 50. günde ise kendinizi öldürme görevini alıyorsunuz.

    oyunun insanların mutsuz yaşamasındansa mutlu ölmesi hedefi ile kurulduğu iddiaları var. önerdiğimden tabii ki değil ama böyle bir mottonun bu kadar kolay insan kazanması bence şaşırtıcı değil. yüzün üzerinde ilişkilendirilmiş vakanın hepsi kandırma ve tehdit ile yaşanmış olamaz (tabii vakaların hepsi gerçekten oyunla ilgiliyse).

    oyunun ismi, mavi balinaların toplu intihar girişimi yapmaları sebebiyle seçilmiş olmalı. yöneticilerin oyuncuları ölümü normalleştiren cümlelerle motive ettikleri söyleniyor.

    not: bence fransız meyve ithalatçılarını artık rahat bırakabilirsiniz.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap