18 entry daha
  • popcorn time adlı uygulamanın yavaştan işlevini yitirmeye başlamasından sonra keşfettiğim ve popcorn'dan daha iyi olan alternatifi. kesinlikle her bilgisayarda bulunmalı.

    fazla tatava yapmadan özelliklerini anlatalım.

    stremio indirdikten sonra filmleri, dizileri, tv kanallarını ve youtube kanallarını bu platform üzerinden izleyebilirsiniz. ancak tv ve youtube kanalları çok işlevsel değil.

    filmler konusunda popcorn time'dan fersah fersah ileride. popcorn'a zaten çok kısıtlı film düşüyor artık. önceden güzel filmler keşfedebileceğimiz bir yer iken bu özelliğini de kaybetti. üstelik imdb puanlarını da güncel gösteremiyor. neredeyse her filmin puanı yanlış gözüküyor. filmin konusunu ve afişini düzgün gösteremiyor. stremio ise bu sorunların hepsine ilaç gibi. kullandığım bir haftada bile onlarca film keşfettim. konusuna, imdb puanına, benzer filmlere ve filmdeki oyuncuların diğer filmlerine kolayca erişebiliyoruz. bu bile film keşfi için on numara olmuş.

    örneğin interstellar filmine tıkladınız, hemen yandan film türü, konusu, süresi oyuncuları hakkında bilgile çıkıyor. yönetmen kısmında nolan yazıyor. tıklıyoruz üstüne ve nolan'ın filmlerine ulaşıyoruz. ya da oyuncuların üstüne tıklarsanız onların filmlerine gidersiniz. filmi göster dedikten sonra fragmanı izleyebilirsiniz. ardından benzer filmlere tıklarsanız benzer filmleri karşınıza çıkarır. filmi oynatmak için tıkladığınızda hangisi kaynaktan izlemek istediğinizi sorar. amazon, netfilix, hulu, itunes gibi üyelikleriniz varsa bunlardan birini seçerek o kaynak üzerinden filmi çekmenizi sağlar. resmi stremio eklentileri kısmında bu ücretlileri gösterir. altındaysa ücretsiz torrent kaynaklarını gösterir. yts olarak gösterdiği kaynak bildiğimiz yify. popcorn da zaten buradan çekiyor filmleri. yani popcorn'da bulduğunuz her filmi burada da bulursunuz. ancak diziler için aynı değil. dizi durumu biraz sıkıntı gibi geldi bana. popcorn ez tv gibi bi platformdan çekiyordu dizileri. sanırım bunlar o işi ayarlamadı daha.

    bir de eklentiler meselesi var. mesela yts eklentisini yüklerseniz tüm yify filmlere ulaşabiliyorsunuz. 6-7 kadar eklenti var add-on diye geçiyor. hepsini ekleyin zaten çok küçük boyutları ekle deyince hemen ekliyor.

    ayrıca kütüphaneye ekle var ki buradan keşfettiğiniz filmleri sonradan izleyebilir ya da kendi arşivinizi yapabilirsiniz.

    popcorn'da sadece hollywood filmleri yer alırken bunda diğer filmleri de bulabilirsiniz. o noktası da ayrı bir avantaj olmuş.

    en önemli özelliklerinden birisi de altyazı seçenekleri. şimdi izlerken altyazı kısmına tıklamadan önce zaten size türkçe altyazıyı getiriyor. bu popcorn'da da vardı zaten. ama altyazı senkrın değilse ya da iyi değilse yeni altyazı indirmek utf 8 olarak ayarlamak popcorn'a atmak gibi bir sürü işle uğraşıyorduk. ancak bunda altyazı yanlış mı? diye bir seçenek sunuyor buna tıkladığınızda başka bir türkçe altyazı getiriyor. tıkladığınızda başka bir tane daha. bu altyazı senkronize değil, güzel değil gibi durumları ortadan kaldırıyor. istediğiniz an başka altyazıya geçebilirsiniz.

    takvimden dizilerinizi takip edebilirsiniz. yeni dizi gelince haber veriyor.

    ayrıca burada olmayan bir filmin torrent dosyasını indirip sürükle bırak yoluyla atabilirsiniz. filmi tanır ve izlemenizi sağlar. kütüphaneye atıp orada da bekletebilirsiniz. eğer torrent dosyası inmiyorsa ve magnet link ile çalışıyorsa magnet linkin adresini kopyalayıp stremio'da arama kısmına yapıştırın ve sizin için filmi getirsin.

    daha farklı eklentiler geliştirerek film ve dizi seçeneklerini de arttıracaklarmış.

    daha ne olsun?
396 entry daha
hesabın var mı? giriş yap