85 entry daha
  • illaki iyisi de var kötüsü de ama 31 yıllık hayatımda bu insanlardan nefret etmeme sebep olan belli başlı şeyler oldu. aşırı genelleme ile listelemek gerekirse;

    - yazları türkiye'ye o lüks araçları ile gelip trafik kurallarını umursamadan, apaçi gibi otomobil kullanıp, otoyollarda ölümlü kazalara sebep olmaları. tabi ki yaşadıkları ülkede öyle otomobil kullanmıyorlar.

    - kişisel alana ve toplum içinde diğer insanlara olan saygısızlıkları. bağıra bağıra almanca konuşurlar, çocukları tazmanya canavarı gibi sesler çıkartır, ağlar. kadınlar çocuklara tam olarak saldım çayıra mevlam kayıra mantığı ile yaklaşır. hele otellerde veya tatil köylerinde denk geldiyseniz bu tip ailelere vay halinize.

    - sürekli avrupalılara bok atmaları. gevur deyip, kafir deyip adamların tüm imkan ve olanaklarını sömürmeleri. e gel o zaman türkiye'ye dediğinde de buraya da bok atmaları. yok türkiye şöyle türkiye böyle diye saydırmaya başlamaları.

    - dünyanın en güzel şehirlerinde, dünyanın adını bile bilmediği anadolu köylerindeki gibi yaşamaya çalışmaları. kesinlikle ortama ayak uydurmamaları ve bu konuda bilinçli direnmeleri. bunu marifet sanmaları.

    - 3. 4. nesillerini bile hala eğitememiş olmaları. çoğunluk gençlerinin cahil ve okumamış olması. bunu da marifet sanmaları tabi.

    - ekseriyetinin aşırı hatta radikal derecede dindar ve milliyetçi olmaları ama oraya göç ettikten sonra bu hale gelmeleri. medeniyetin ve çağdaşlığın göbeğinde ikamet edip, karanlık orta çağ fikirleri ile yaşamaya çalışmaları. kısaca orada laik, burada dini partilere oy vermeleri.

    - tüm bu negatif özellikleri ile ülkemi ve insanlarımızı orada çok ama çok kötü temsil etmeleri. negatif ve yanlış algı oluşturmaları.

    not: kimse üzerine alınmasın bunlar benim tecrübe ile edindiğim hissiyat ve bilgilerdir. dediğim gibi bunlar genellemedir illaki çok düzgün insanlar da vardır ama onları yazmanın manası yok bu başlık altında.
1449 entry daha
hesabın var mı? giriş yap