101 entry daha
  • anadolu yakası e5'te nadiren işlevi gereği kullanılıyor. bundan birkaç ay önce yolda giderken araba birden servis ışığı, şanzıman arızası ve abs ışığı, kısaca allah ne verdiyse yaktı ve teklemeye başladı. lan ne oluyor diye kenara çektim, ayı gibi de trafik var yolda. çekiciyi arasam gelmesi ömür sürecek, ben de maltepe opel'e çok uzak değilim, kartal köprüsü yakınındayım, kılavuzu açtım, yol bilgisayarı "f" yazmadığı sürece arabayı kaldırıp kendiniz götürebilirsiniz diyor, eyi dedim.

    başladım gitmeye, şanzıman kilitlemiş kendini, ikinci vitesin üzerine çıkmıyor, araba tiptronik ama manüele almama da müsaade etmiyor, maksimum gidebileceğim hız kısacası 40 falan. yaktım dörtlüleri geçtim emniyet şeridine, tın tın tın gidiyorum.

    ben hayatımda bu kadar korna, selektör yediğimi hatırlamıyorum bakın çok net. trafik sıkışık olduğu için arkamdan emniyet şeridinden gelip selektör yapıyorlar (evet dörtlüleri yanan bir arabaya selektör yapıyorlar), yetmedi korna çalıyorlar, sonra bir hışımla sol tarafımda boşluk varsa oraya kaçıyorlar trafiğe katılıyorlar. bir oldu, iki oldu, üçüncü kornada çektim el frenini indim. arkamda beyaz bir bmw (tabii ki hiç şaşırmadık!) diyalog aynen şu:

    - ne basıyorsun lan kornaya? emniyet şeridi değil mi burası, ne işin var burada?
    + hadi birader gazla işimiz gücümüz var!
    - kardeşim sen ruh hastası mısın, araba arızalı ikinci vitesin üzerine çıkamıyorum, senin gibi keyfimden girmedim buraya. hastaneye falan yetişiyorsan o zaman dibine kadar sağa yanaşayım geç git yanımdan ama dörtlülerin falan yanmıyor.
    + birader burası da yolun normal şeridi, sen bu şeridi tıkayamazsın!

    adam bana "burası da yolun normal şeridi" dedi bak. hırbonun aklına gelmiyor "lan burası normal şeritse neden çoğu araba buraya girmiyor" diye. zaten şerit çizgilerinin ne olduğunu bilse emniyet şeridinin düz ve devamlı çizgi olduğunu, yani geçilmez bir şerit olduğunu anlardı ama nerede.

    adamı en son polis çağırmakla tehdit ettim de söylene söylene bastı gitti. işin en komik tarafı da kartal'dan maltepe'ye kadar emniyet şeridinin tamamında eds kameraları var, hatta durduğumuz yeri de kameranın gördüğüne eminim. ne oldu tabii, yüzde 95 ihtimalle hiçbir şey. ayrıca polis çağırsaydım da büyük ihtimalle azarı ben yiyecektim "kardeşim memuru meşgul ettin" diye.

    kısacası emniyet şeridi için hiç götünüzü yırtmayın. şöföründen polisine kadar hiçbirinin umrunda olan bir şerit değil. daha dönel kavşakta öncelik kuralını bilmeyen, dörtlü kavşakta yolu tıkayacak şekilde ortada durmaması gerektiğini akıl edemeyen adamdan fazlasıyla incelik bekliyorsunuz. bu ülkede araba kullanacaksanız trafik kurallarını devletin değil şöförlerin yazdığını ve bu kuralların geçerli olduğunu kabul edin ve kafanız rahatlasın, aksi takdirde trafiğe çıkmayın bile.

    ayrıca amk arabasının da abs kabloları yerinden çıkmış. hayvanın evladı utanmasa motoru kapatacak kablolar yüzünden.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap