1 entry daha
  • "adana’da bir türk’ü ezen abd’li yüzbaşı bir gün hapis yatmadı."

    "çifti öldüren abd’li er hiç ifade vermedi

    adana’da 25 ekim 2004’te meydana gelen benzer bir olayda ise incirlik üssü’nde görevli er christopher shumaker, motosikletle gezen gülmehmet kardaş ve 3 aylık hamile olan nikâhsız eşi 19 yaşındaki zerrin ugunlu’ya aracıyla çarparak ölümlerine neden oldu.

    abd’li er, incirlik üssü’ndeki yetkililerin mahkemeye verdiği, ’dava bitene kadar türkiye dışına çıkartılmayacağı’ taahhüdü üzerine serbest bırakıldı. sekizde iki kusurlu olduğu saptanan er hakkında, “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu iki kişinin ölümüne sebebiyet vermek”ten 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

    duruşmalara gelmedi

    ancak shumaker’ın ırak operasyonu nedeniyle duruşmalara gelmemesi için izin çıktı. yargılama sürerken, davaya yeni yasaya göre ağır ceza mahkemesinde bakılacak olması nedeniyle görevsizlik kararı verildi. dosya, 20 temmuz 2005’te adana 3. ağır ceza mahkemesi’ne gönderildi.

    shumaker, hiçbir duruşmaya katılmayınca mahkeme, adalet bakanlığı uluslararası hukuk ve dış ilişkiler genel müdürlüğü aracılığıyla ifade alınmasını istedi. nato-sofa sözleşmesi gereği, erin türkiye’de yargılanabilmesi için olay günü ’resmi görevde olup olmadığı’ soruldu. 4 mayıs 2006’da yargılama durdu. yazışmalar sonunda erin olay günü görevli olmadığı belirlendi. olay sırasında resmi görevli olsaydı abd’li makamlarca yargılanacaktı. şu an erin talimatla alınacak ifadesi bekleniyor."

    http://www.gazetevatan.com/…aydiniz--207725-gundem/

    madalya takacaklarmış ama olmamış. adam alkollü cinayet işlemiş ama sırtı sıvazlanmış. abd'ye yarın veya haftaya savaş açarız sanırım.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap